Ulaşım

BMW’den elektrikli otomobil üretimi için önemli imzalar

bmw elektrikli otomobil android auto

BMW, elektrikli otomobil pazarıyla ilgili hedefleri konusunda oldukça iddialı. Şirket, tam elektrikli i4 gibi yeni otomobillerin yanında mevcut popüler otomobillerinin elektrikli versiyonlarını da satışa sunmayı planlıyor. Bu otomobiller için çok sayıda bataryaya ihtiyaç duyan şirket, batarya üreticileri CATL ve Samsung SDI ile anlaşma imzaladı.

CATL ismi kulağa pek tanıdık gelmeyebilir. Dünyanın en büyük üçüncü elektrikli taşıt pili tedarikçisi olan Çinli şirketin müşterileri arasında Panasonic ve elektrikli bisiklet üreticisi BYD bulunuyor. BMW ve CATL arasındaki anlaşma, 2031’e kadar geçerli olacak. Söz konusu anlaşma çerçevesinde BMW, CATL’ye yıllara yayılmış şekilde 7.3 milyar avro ödeme yapacak.

BMW, elektrikli otomobilleri için Samsung SDI ile de bir anlaşma imzaladı. Alman otomotiv devi, Samsung SDI’dan elektrikli aktarım organları satın alacak. 2021-2031 arasında geçerli olacak anlaşma için BMW, Samsung’a 2.9 milyar avro ödeyecek.

Pil tedariğini sağlama almak, elektrikli otomobil üretimindeki önemli aşamalardan biri. Bataryaların üretim sürecinde zor bulunan elementlerin kullanılması, otomobil üreticilerinin işini zorlaştırıyor. Ford’un Mustang Mach-E üretiminde kapasiteyi sınırlı tutmasının altında da bu yatıyor.

BMW elektrikli otomobil üretiminde çevreye ve insan haklarına saygıyı ihmal etmeyecek

BMW, nadir elementlerin bulunması konusunda da inisiyatif alacak. Şirket, Avustralya ve Fas’taki madenlerden çıkardığı kobalt ve lityumu CATL ve Samsung SDI’a gönderecek. Şirket, bu hamlesiyle hem çevre koruma standartlarına hem de madencilerin insan haklarına saygıyı garanti altına alıyor.

BMW, 2021 itibarıyla elektrikli otomobil bataryalarının üretiminde farklı bir yol izlemeyi planlıyor. Şirket, beşinci nesil elektrikli aktarım organlarıyla nadir bulunan elementlere olan bağımlığını azaltmaya hazırlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER