Ulaşım

BMW elektrikli i4 ile ilgili yeni detayları paylaştı

bmw i4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BMW, i4 adını taşıyan elektrikli sedan otomobilini 2021’de yollara çıkarmayı planlıyor. Ancak şirket bekleme sürecinde de kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdürüyor. Alman otomotiv devi, bu yaklaşım çerçevesinde hem aracın yeni görüntülerini hem de yeni detaylar paylaştı.

BMW’den verilen bilgiye göre, i4 80 kWh kapasiteli bir bataryaya sahip olacak. Bu batarya sayesinde otomobil 600 kilometre yol katedebilecek. Şirket, 550 kilogram ağırlığındaki pilin maksimum şarj kapasitesinin ise 150 kWh olduğu ifade edildi.

i4’ün 390kW kapasiteli motoru, geleneksel anlamda 530 hp beygir gücü üretebilecek. BMW’den verilen bilgiye göre, otomobil saatte 100 kilometre hıza yaklaşık 4 saniye içinde ulaşabilecek. i4’ün maksimum hızı ise 200 kilometre olacak.

BMW’nin 2021’de yollara çıkarmayı planladığı tek elektrikli otomobil i4 değil. Şirket aynı yıl içinde iX3 ve iNext modellerini de satışa sunmayı istiyor. Bu üç otomobilde de BMW’nin beşinci nesil elektrikli motoru kullanılacak.

BMW i4 güçlü rakiplerle mücadele edecek

BMW i4’ü güçlü rakipler bekliyor. Bu güçlü rakipler arasında öne çıkan ise Tesla Model 3 oluyor. Model 3, 518 kilometrelik menziliyle i4’ün gerisinde kalsa da; 233 kilometre maksimum hızıyla rakibine üstünlük sağlıyor. Benzer bir durumun bataryada da söz konusu olduğu söylenebilir.

bmw i4Tesla Model 3’te 75 kWh kapasiteli 480 kilogram ağırlığında bir batarya bulunuyor. Bu noktada BMW’nin i4’ün teknik özelliklerini otomobili piyasaya sürmeden önce değiştirebileceğini belirtmekte fayda var.

BMW i4 ile birlikte 2023’ün sonuna kadar 25 tam elektrikli veya hibrit otomobili yollara çıkarmayı planlıyor. Şirket bir yandan da ilhamını 1 Serisi’nden alan elektrikli bir “hatchback” üstünde çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER