Teknoloji

Twitter tweet zamanlama özelliğini internet sitesine taşıyor

twitter çift aşamalı doğrulama

Twitter, tweet zamanlama özelliğinin web uygulaması üzerinden kullanılabilmesi için testlere başladığını açıkladı. Söz konusu özellik, bir ürün çıkışını veya haberi duyurma konusunda işe yarayabiliyor.

Şimdiye kadar bu özellik, sadece TweetDeck veya Buffer gibi üçüncü taraf servislerde kullanılabiliyordu. Ancak önümüzdeki dönemde Twitter’ın web uygulamasında da bu imkandan yararlanmak mümkün olacak. Bunun üçüncü taraf servislere olan ihtiyacı azaltacağı söylenebilir.

Twitter’ın TweetDeck’in hesabı üzerinden paylaştığı GIF animasyonu, tweet zamanlama özelliğinden nasıl yararlanılacağını gösteriyor. Kullanıcılar tweet yazımını tamamladıktan sonra yazım ekranındaki saat ikonuna dokunarak tweet’in paylaşılmasını istedikleri zamanı belirleyebiliyor.

https://twitter.com/TweetDeck/status/1197214465231601671

Twitter tweet zamanlama özelliğini mobil uygulamalarına da getirir mi?

Twitter’ın internet sitesindeki tweet zamanlama özelliğinin kaç kişi tarafından test edildiği şu an için bilinmiyor. Özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı da şu an için belirsizliğini koruyor.

Twitter’dan beklenen bir sonraki adım, tweet zamanlama özelliğinin mobil uygulamalarına getirmesi. Şirket şimdilik bu doğrultuda bir işaret vermiş değil.

İLGİLİ HABERLER