BMW Digital Key Plus adını taşıyan yeni mobil anahtar teknolojisini duyurdu. Digital Key Plus sayesinde iPhone sahipleri, BMW’nin belli otomobillerinin kilitlerini telefonu cepten çıkarmadan açmak mümkün hâle gelecek.
Digital Key Plus’ın temelinde iPhone 11’den bu yana Apple’ın telefonlarında bulunan ultra geniş bant (UWB) teknolojisi bulunuyor. Söz konusu teknoloji, Apple’ın U1 işlemcisi sayesinde sunuluyor. BMW’nin yeni sistemi, ilk olarak tamamen elektrikli BMW iX‘te kullanılacak. BMW iX, bu yılın sonlarında Avrupa’da ve 2022’nin başlarında da ABD’de yollara çıkacak.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni BMW 3 Serisi Neue Klasse tasarımıyla ortaya çıktı

iPhone 18 Pro’da takas desteği 5.000 TL’ye çıkıyor: Fiyatı 137.999 TL

iPhone Duo ile Yeni Bir iPhone Kullanım Biçimi

Apple’ın yeni kamera özelliği yalnızca iPhone 18 Pro’ya geliyor

Apple’ın yeni CEO’su John Ternus iPhone Duo hakkında ilk kez bu kadar açık konuştu
BMW’den yapılan açıklamada, Digital Key Plus sayesinde cepte veya çantadaki iPhone ile otomobilin kildinin açılabilecek olmasına dikkat çekiliyor. Mevcut Digital Key sisteminin temelinde NFC teknolojisi bulunuyor. Otomobilin kilidini açmak için iPhone’u veya Apple Watch’u araç üzerindeki NFC etiketine yaklaştırmak gerekiyor. Alman otomotiv devi, UWB tabanlı yeni sisteminin yapılabilecek saldırılara karşı dayanıklı ve güvenli olduğunu belirtmeyi de ihmal etmiyor.
Hâlihazırda UWB desteğini sağlayan U1 işlemcisi az sayıda iPhone’da mevcut. iPhone 11 ve iPhone 12 serilerinde bulunan U1’e 2020 çıkışlı iPhone SE’de yer verilmemişti. U1 işlemci Apple Watch Series 6’da da bulunuyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Apple, iOS 13.6 ile birlikte dijital otomobil anahtarları için destek sunmaya başlamıştı. Hâlihazırda bu imkandan yararlanan tek üretici olan BMW, Digital Key Plus ile Apple’ın desteğinden etkin biçimde faydalanmayı sürdürüyor.
[irp]






