Ulaşım

BMW iX’in kilidi çanta veya cepteki iPhone ile açılabilecek

bmw digital key plus

BMW Digital Key Plus adını taşıyan yeni mobil anahtar teknolojisini duyurdu. Digital Key Plus sayesinde iPhone sahipleri, BMW’nin belli otomobillerinin kilitlerini telefonu cepten çıkarmadan açmak mümkün hâle gelecek.

Digital Key Plus’ın temelinde iPhone 11’den bu yana Apple’ın telefonlarında bulunan ultra geniş bant (UWB) teknolojisi bulunuyor. Söz konusu teknoloji, Apple’ın U1 işlemcisi sayesinde sunuluyor. BMW’nin yeni sistemi, ilk olarak tamamen elektrikli BMW iX‘te kullanılacak. BMW iX, bu yılın sonlarında Avrupa’da ve 2022’nin başlarında da ABD’de yollara çıkacak.

BMW’den yapılan açıklamada, Digital Key Plus sayesinde cepte veya çantadaki iPhone ile otomobilin kildinin açılabilecek olmasına dikkat çekiliyor. Mevcut Digital Key sisteminin temelinde NFC teknolojisi bulunuyor. Otomobilin kilidini açmak için iPhone’u veya Apple Watch’u araç üzerindeki NFC etiketine yaklaştırmak gerekiyor. Alman otomotiv devi, UWB tabanlı yeni sisteminin yapılabilecek saldırılara karşı dayanıklı ve güvenli olduğunu belirtmeyi de ihmal etmiyor.

Hâlihazırda UWB desteğini sağlayan U1 işlemcisi az sayıda iPhone’da mevcut. iPhone 11 ve iPhone 12 serilerinde bulunan U1’e 2020 çıkışlı iPhone SE’de yer verilmemişti. U1 işlemci Apple Watch Series 6’da da bulunuyor.

Apple, iOS 13.6 ile birlikte dijital otomobil anahtarları için destek sunmaya başlamıştı. Hâlihazırda bu imkandan yararlanan tek üretici olan BMW, Digital Key Plus ile Apple’ın desteğinden etkin biçimde faydalanmayı sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER