Teknoloji

Bluesky DM özelliği üstünde çalışıyor

bluesky

Bluesky sosyal medya platformlarının klasik yöntemlerinden bazılarını ödünç almaya hazır görünüyor. Merkezi olmayan sosyal uygulama, DM’ler, video ve geliştirilmiş Özel Akışlar gibi yeni özellikler üzerinde çalıştığını duyurdu. Şubat ayında kapısını herkese açan platformun kullanıcı sayısı bir yıl içinde 40 binden 5.6 milyona çıkmıştı.

Şu anda Bluesky’deki tüm gönderiler herkese açık. Bu nedenle DM’ler özellikle önemli bir ekleme niteliği taşıyor. Yeni DM seçeneği doğrudan uygulamaya entegre olacak. Bu mesajlar başlangıçta sadece bire bir sohbetler için açık olacak ve kullanıcılar kendilerine kimin mesaj gönderebileceğini sınırlayabilecek. Açık kaynaklı bir çerçeve kullanan platformda DM’ler ilk etapta “protokol dışı” olacak. Böylece Bluesky bunları “yinelemeli” şekilde oluşturabilecek.

Bluesky’ın üstünde çalıştığı bir diğer özellik ise 90 saniyeye kadar çıkabilecek videolar. Şirket, trend feed’leri için bir alan, uygulama içi feed oluşturma ve genel olarak geliştirilmiş feed keşfi de dahil olmak üzere Özel Feed’ler için bir dizi fikir araştırıyor. OAuth desteği ise günün birinde Bluesky’ın farklı platformlara giriş için kullanılabilmesinin önünü açıyor.

Jack Dorsey kısa süre önce Bluesky yönetiminden ayrılmıştı

Bluesky’ın yeni özellikleri için henüz bir çıkış tarihi verilmiş değil. Ancak şirket önümüzdeki birkaç ay içinde hepsini kullanıma sunmayı planlıyor. Twitter’ın kurucu ortağı ve eski CEO’su Jack Dorsey, kısa bir süre önce kurucusu olduğu Bluesky’ın yönetim kurulundan ayrıldığını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER