Teknoloji

BlackBerry 10’un Android uygulamaları için sunduğu destek 4.1 Jelly Bean seviyesine çıkarılacak

BlackBerry 10’un sunduğu Android uygulama ve API desteğinin Jelly Bean seviyesine çekileceği duyuruldu. Bugün Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da başlayan BlackBerry Jam Europe geliştirici etkinliğinde duyurusu yapılan birçok olayın arasında en dikkat çekici olanlardan bir tanesi bu. Çünkü bu destek sağlandığında BlackBerry 10 cihazlarında şu anda Android 4.0 ve üzeri cihazlarda çalışan uygulamaların tadını verecek Android tabanlı BlackBerry 10 uygulamaları kullanmak mümkün olacak.

blackberry-10-android-050213

Mevcut Android uygulama ve API desteği 2.3.3 Gingerbread seviyesinde uyumluluk sunuyor. Bu da ancak bu sürüme kadar destek veren Android uygulamalarının BlackBerry 10 ve BlackBerry PlayBook’ta çalıştırılacak şekilde derlenmesine izin veriyor. Bildiğiniz gibi Android 4.0’dan sonra uygulamaların tasarımında ve sunduğu deneyimde çok şey değişti. Şu ana kadar rastladığımız BlackBerry Z10 incelemelerinde gördüğümüze göre BlackBerry 10’da çalışacak şekilde yeniden derlenmiş Android uygulamaları Gingerbread zamanından kalma yazı tipi ve tasarıma sahip. Tabii, bu da özellikle Android uygulamalarını bilenler için çok da memnun edici bir durum değil. Bu nedenle BlackBerry 10’un Android destek katmanının Android 4.1 Jelly Bean’e güncellenecek olması önemli.

Tabii ki, Android 4.1 Jelly Bean desteği gelene kadar BlackBerry 10 kullanıcıları Gingerbread tabanlı Android uygulamalarını, tabii ki uygulamanın geliştiricisi onu BlackBerry World’de yayınlanması için kaydettirdiği taktirde, cihazlarına yüklemeye devam edecek.

İlgili >> CrackBerry

İLGİLİ HABERLER