Teknoloji

Ataribox’ın ön siparişe çıkışı ertelendi

atariboxAtari kısa bir süre önce yeni oyun konsolu Ataribox için ön sipariş döneminin 14 Aralık’ta başlayacağını açıklamıştı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.

Engadget sitesinde yer alan habere göre, şirket potansiyel müşterilerine bir e-posta göndererek “Atari topluluğunun hak ettiği platformu ve ekosistemi oluşturmak için biraz daha fazla zamana ihtiyacının olduğunu” belirtti.

Şirketin ön sipariş dönemini konsol için çizeceği yol haritasını kesinleştirdikten sonra tekrar başlatacağı söyleniyor. Engadget’tın haberine göre, konsolun ön sipariş dönemine dair yeni planlarla ilgili bilgiler önümüzdeki haftalarda gün yüzüne çıkabilir.

Ataribox 250 ila 300 dolar arasında bir fiyatla satılabilir

Ön sipariş sürecinde yaşananların 250 ila 300 dolar arasında satılması beklenen konsolun imajı için pek de olumlu olmadığı söylenebilir. Ataribox için ön sipariş döneminin başlangıcı ertelense de, Atari konsol ile ilgili bilgilerin önemli kısmını kamuoyuyla paylaşmıştı. Özel bir AMD işlemci barındıracak ve Linux işletim sistemiyle çalışacak olan konsolun akıbetinin bu erteleme kararından nasıl etkileneceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER