Teknoloji

Ataribox için ön sipariş dönemi 14 Aralık’ta başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

atariboxAtari, oyun dünyasının “klasik” şirketleri arasında yer alıyor. Şirket, NES Classic’ten ilham alan en yeni oyun konsolu Ataribox için ön sipariş döneminin 14 Aralık itibarıyla başlayacağını açıkladı. Atari, konuya ilişkin duyuruyu daha önce kayıt bırakan potansiyel alıcılara gönderdiği e-posta aracılığıyla yaptı.

Atari, yeni konsolunu geçtiğimiz haziran ayında E3 oyun fuarı sırasında ilk kez gözler önüne çıkarmıştı. Cihaz, temmuz ayında ise daha resmi bir biçimde duyurulmuştu. Atari 2600 esintileri taşıyan konsol için biri ahşap görünümlü, diğeri ise kırmızı ve siyahın bütünleşmesinden oluşan iki farklı tasarım sunulmuştu.

Özel bir AMD işlemcisi bulunan Ataribox, işletim sistemi olarak Linux’u kullanıyor. Cihazda hem klasik Atari oyunları hem de orta seviye PC oyunlarını oynamak mümkün oluyor. Atari konsolu 250 ila 300 dolar arasında bir fiyat karşılığında satmayı planlıyor. İlk plan cihazı Indiegogo kampanyası üzerinden satmak olsa da, Atari’nin bu fikre bağlı kalıp kalmayacağı henüz bilinmiyor. 14 Aralık’ta ön sipariş döneminin başlamasıyla birlikte bu soru cevabını bulmuş olacak.

Ataribox 2018’in ilkbaharında oyuncularla buluşacak

Atari’den henüz konuya ilişkin detaylı bir açıklama gelmese de, Ataribox büyük ihtimalle 2018’in ilkbaharında oyuncularla buluşacak. Bu konudaki belirsizliğin de ön sipariş sürecinin başlamasıyla biraz olsun dağılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER