Teknoloji

Atari yeni konsolu Ataribox ile sahalara geri dönüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

atari ataribox1980’li veya 1990’lı yılların başlarında, henüz oyun konsolu kavramı günlük hayata girmeden önce televizyona bağlanan ve oyun oynama imkanı veren tüm cihazlar Atari adıyla anılıyordu. Ülkemizde bir marka olmaktan çıkan ve bir kategoriye adını veren şirket, sahalara yeniden dönmeye hazırlanıyor. Atari Ataribox adını taşıyan yeni konsolunun ilk tanıtım videosunu yayınladı.

21 saniye uzunluğundaki video, Ataribox hakkında fazla bir fikir vermiyor. Video sayesinde sadece konsolun kasasında kullanılan materyaller arasında ahşabın da olduğu anlaşılıyor.

Videoda konsol hakkında daha fazla detayın yakında paylaşılacağı belirtiliyor ve Ataribox’ın resmi web sitesinin adresi de veriliyor. Söz konusu sitede de şu an için sadece ilk tanıtım videosu bulunuyor.

Atari Ataribox için doğru zamanı seçmiş gibi görünüyor

Nintendo NES Classic gibi konsolların gördüğü ilgi, Atari’nin oyun konsolu pazarına geri dönmek için doğru zamanı seçtiğini düşündürüyor. Atari’nin logosu, orijinal Blade Runner’ın en belirgin unsurları arasında yer alıyordu. Blade Runner 2049’un da 6 Ekim 2017’de vizyona gireceği düşünülünce Ataribox’ın zamanlaması biraz daha cazip hâle geliyor.

İLGİLİ HABERLER