Teknoloji

Asus ROG Phone 8 serisi suya ve toza karşı dayanıklı kasalarla geliyor

asus rog phone 8

Asus ROG Phone 8 serisi 8 Ocak’ta CES 2024 kapsamında düzenlenecek etkinlikte gözler önüne çıkacak. Akıllı oyun telefonları bundan kısa bir süre sonra da Çin’de kullanıcılarla buluşacak. Tanıtım için geri sayım devam ederken Asus’tan da ROG Phone 8 serisi için yeni paylaşımlar gelmeye devam ediyor. Bunların en yenisi, telefonların dayanıklılık sertifikalarını gösteriyor.

Şirketten yapılan paylaşıma göre, ROG Phone 8 serisinin tüm üyeleri IP68 dayanıklılık sertifikasıyla gelecek. Bu da telefonların hem suya hem de toza karşı dayanıklı olduğu, aynı zamanda gelişmiş dayanıklılık ve koruma vadettiğini gösteriyor. Asus’un ROG Phone 7 serisinde IP54 dayanıklılık sertifikası sunduğunu düşününce ROG Phone 8 serisinin bu konuda ciddi bir sıçrama yapacağı rahatlıkla söylenebilir.

Daha önce yapılan paylaşımlar ROG Phone 8 serisinde yeni bir ekran tasarımına geçiş yapılacağını göstermişti. Daha önceki modellerde görülen kalın ekran çerçeveleri, ROG Phone 8 serisinde yerini daha ince çerçeveye bırakacak ve ön kamera da ekran üstündeki yuvarlak deliğe yerleştirilecek. Asus yeni telefonlarında daha iyi video kaydı için gimbal seviyesinde sabitleme desteği sunulacağını da açıklamıştı.

Asus ROG Phone 8 serisinde oyun deneyiminden fazlasına odaklanacak

ROG Phone 8 serisi Çin’de Red Magic 9 Pro serisiyle mücadele edecek. Tıpkı Nubia’nın telefonları gibi, Asus’un yeni telefonları da Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle gelecek.

Asus ROG Phone 8 serisinin üyeleri seleflerinden farklı olarak sadece oyun deneyimine odaklanmayacak gibi görünüyor. Şirketin bu sefer daha gelişmiş kameralara sahip performans odaklı cihazlar sunacağı anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER