ManşetlerTeknoloji

Asus ROG Phone 8 serisi yüksek oyun performansını daha dayanıklı kasa içinde sunuyor

asus rog phone 8

Asus ROG Phone 8 serisi bir süredir yapılan paylaşımların ardından resmen gözler önüne çıktı. Asus’un CES 2024 kapsamında düzenlediği etkinlikte tanıtılan seride ROG Phone 8, ROG Phone 8 Pro ve ROG Phone 8 Pro Edition olmak üzere üç model bulunuyor. Bu telefonlar arasındaki farkların teknikten ziyade kozmetik olduğunu en baştan belirtmekte fayda var.

ROG Phone ailesinin yeni üyeleri seleflerine kıyasla daha ince ve daha hafif. ROG Phone 7’de 10.3 mm olan kalınlık 8.9 mm’ye, 239 gram olan ağırlık ise 225 grama iniyor. Ancak buna bağlı olarak 6000 mAh olan pil kapasitesi de 5500 mAh’e geriliyor. Asus donanımda yapılan optimizasyon sayesinde pil ömrünün değişmeyeceğinin altını çiziyor.

6.78 inç ekran büyüklüğü değişmezken, ekran çerçevelerinin incelmiş olması dikkat çekiyor. Asus bunun için telefonun ön kamerasını ekran üstündeki yuvarlak kamera deliğine taşıdı. ROG Phone 8 serisinin daha kısa ve dar cihazlardan oluştuğunu belirtmekte de fayda var.

asus rog phone 8

165 Hz ekran yenileme hızında bir değişiklik söz konusu değil. Ancak LPTO panel tercihi ile 1 ila 120 Hz uyarlanabilir yenileme hızı da tercih edilebiliyor. Ekranın zirve parlaklığı ise 2500 nit seviyesinde.

Asus ROG Phone 8’i suya dayanıklı ilk oyun telefonu olarak lanse ediyor. Akıllı telefonlarda IP68 dayanıklılık sertifikası mevcut. Oyun telefonlarında öncelik soğutmada olduğu için bu da suya dayanıklılık arka plana atılıyor. ROG Phone 7 serisindeki AeroActive Portal soğutma sistemi ROG Phone 8 serisinde yerini iletim soğutma sistemi tercih ediliyor.

asus rog phone 8

ROG Phone 8 serisinin tüm üyelerinin kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye eşlik eden RAM seçenekleri 24 GB LPDDR5X’e kadar uzanıyor. Depolama tarafında ise maksimum seçenek 1 TB UFS 4.0. Baz versiyonda 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı bulunurken, orta seçenek 16 GB RAM ve 512 GB depolama alanıyla geliyor.

ROG Phone 8 serisinde 15W Qi kablosuz şarj desteği mevcut. Kablolu şarj tarafında ise 65W HyperCharge desteği sunuluyor. Böylelikle telefonları sadece 39 dakika içinde yüzde 100 oranında şarj etmek mümkün oluyor.

asus rog phone 8

Asus’un yeni oyun telefonlarında ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX890 sensör üstleniyor. 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 32 megapiksel 3x telefoto kamera da sistemi tamamlıyor. ROG Phone 8 bazı bölgelere telefoto kamera yerine makro kamerayla gelecek. Pro ve Pro Edition ise tüm bölgelerde telefoto kamerayla satılacak. Telefonların önünde ise 32 megapiksel kamera bulunuyor.

Asus ROG Phone 8 serisinin fiyatları ne kadar?

Asus ROG Phone 8 serisinin üyeleri yakında ön siparişe çıkacak. ROG Phone 8 için 1000 dolar ödemek gerekecek. Ön sipariş sonrası fiyat 1100 dolara çıkacak. ROG Phone 8 Pro için 1200 dolar ödemek ödemek gerekecek. Pro Edition’ın fiyat etiketinde ise 1500 dolar yazacak. ROG Phone 8 siyah ve gri, diğer iki versiyon ise sadece siyah renk seçeneğiyle satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER