Teknoloji

Asus ROG Phone 8 serisinde ön panel tasarımı değişecek

asus rog phone 8

Asus ROG Phone ailesiyle akıllı oyun telefon pazarının en önemli oyuncularından biri olmaya uzun süredir devam ediyor. Şirket şu sıralarda yeni telefonlarını çıkarmak için gün sayıyor. Geri sayım sürerken, Asus ROG Phone 8 serisi için de yeni bilgiler geliyor. Şirketten yapılan paylaşıma göre, ROG Phone 8 serisi yeni bir ön panel tasarımıyla kullanıcıların karşısına çıkacak ve serinin tüm üyeleri suya ve toza karşı IP68 dayanıklılık sertifikası taşıyacak.

Asus tarafından X’te yapılan paylaşımda, ROG Phone 8’in ön panel tasarımının değişeceği doğrulanıyor. Şimdiye kadar ROG Phone ailesinde ekran çerçevesi kalın modellere yer veren şirket, ROG Phone 8 ile ekranı neredeyse kenar çerçevesi olmayan bir hâle getiriyor.

ROG Phone ailesinin geçmiş üyeleri yukarıda da belirttiğimiz gibi kalın ekran çerçevelerine sahipti. Ancak bu telefonlar için bir dezavantaj oluşturmuyordu. Oyun telefonlarında ekran çerçevelerinin kalın olması, kullanıcıların cihazı yatay tutup oyun oynarken daha iyi kavramasına yardım ediyor.

Buna ek olarak, kalın ekran çerçeveleri sayesinde Asus’un cihazın önüne de çift hoparlör yerleştirmesi mümkün oluyordu. Bu da oyun deneyimini yukarıya çekiyordu. Yeni tasarım, ROG Phone 8’de ön tarafa bakan hoparlör sayısının bire inmesine neden olacak.

Asus ROG Phone 8 serisi IP68 sertifikasıyla gelecek

ROG Phone 8 serisi suya ve toza karşı IP68 dayanıklılık sertifikasıyla gelecek. Bunun ROG Phone ailesi için önemli bir sıçrama olacağı rahatlıkla söylenebilir. Daha önceki ROG Phone’larda IP54 sertifikası olsa da, bu çok güçlü bir koruma sağlamıyordu. IP68 sertifikasının varlığı, telefonların yoğun toza ve suyun içine daldırmaya karşı dayanıklı olduğu anlamına geliyor.

Asus ROG Phone 8 serisini CES 2024’te gözler önüne çıkaracak. Tanıtımdan önce telefonlar hakkında yeni paylaşımların gelmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER