ManşetlerTeknoloji

Asus ROG Phone 8 serisiyle yüksek kaliteli videolar çekmek mümkün olacak

asus rog phone 8

Asus ROG Phone 8 serisi oyun telefonlarını ocak ayında resmen gözler önüne çıkaracak. Tanıtım için geri sayım devam ederken, serinin üyeleriyle ilgili paylaşımlar da devam ediyor. Asus’un ROG Phone 8 serisinde geçmiş modellerden farklı olarak sadece oyun deneyimine odaklanmayacağı biliniyor. Tasarımı sadeleştiren ve kameraya odaklanan şirket tarafından yapılan en son paylaşım, ROG Phone 8 serisindeki kamera özelliklerinden birini gösteriyor.

Asus’un Weibo hesabından yapılan paylaşımda videoya eşlik eden mesajda şu ifadeler yer alıyor: “Video çekerken ellerinizin titremesinden mi endişeleniyorsunuz? ROG Phone 8 serisi, bu sorunu çözmek için sarsıntı önleyici bir gimbal ile geliyor.” Bu mesaj, Asus’un seride kamera konusuna ne kadar önem verdiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Sızıntılara göre, ROG Phone 8 Pro modelinde ana kamera görevini optik görüntü sabitleme özelliği de bulunan 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX890 sensör üstlenecek. 13 megapiksel telefoto kamera ve 3x optik yakınlaştırma özellikli 32 megapiksel telefoto kamera da sistemi tamamlayacak. Standart ROG Phone 8’in kamera özellikleri ise belirsizliğini koruyor. Ancak bu modelin de telefoto kamera dışında benzer özelliklere sahip olması bekleniyor. Tanıtımdan önce Asus’tan ROG Phone 8 serisi hakkında başka paylaşımların da gelmesi öngörülüyor.

Asus ROG Phone 8 serisi 165 Hz ekranla gelecek

Daha önceki sızıntılara göre, ROG Phone 8 serisinin üyelerinde Full HD+ çözünürlüklü 6.78 inç 165 Hz AMOLED ekran bulunuyor. Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, 65W şarj destekli 5500 mAh pil, 32 megapiksel ön kamera ve IP68 dayanıklılık sertifikası da telefonların özellikleri arasında sayılıyor.

Asus ROG Phone 8’de 12 GB LPDDR5x RAM ve 256 GB UFS 4.0 depolama alanının bulunması bekleniyor. Pro versiyon içinse 16 GB RAM ile 512 GB depolama alanı ve 24 GB RAM ile 1 TB depolama alanı gibi seçeneklerin sunulabileceği belirtiliyor. Android 14 ve ROG UI kullanıcı arayüzünün de telefonlarda kullanıcıları karşılamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER