Ulaşım

Aston Martin’in ilk elektrikli otomobili Rapide E sonunda ortaya çıktı

aston martin rapide e

Aston Martin Rapide E için ilk duyuru, 2015’in ekim ayında gelmişti. Elektrikli otomobil, uzun bir bekleyişin sonunda Çin’de düzenlenen Şangay Otomobil Fuarı’nda gözler önüne çıktı. Sadece 155 adet üretilecek olan otomobilin satış fiyatı konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

Rapide E’de 65 kWh kapasiteli bir batarya bulunuyor. Aston Martin’den yapılan açıklamaya göre, bu batarya ile sürücülerin 320 kilometreden fazla bir yol katetmesi mümkün hâle gelecek. Aracın arka aksına yerleştirilen ikiz motorlar ise 450 kW güç üretecek. Böylelikle otomobilin maksimum hızı saatte 250 kilometreye çıkabilecek. Otomobilin 100 kilometre hıza ulaşması da yaklaşık 4 saniye sürecek. Yüksek hızlı bir şarj ünitesine bağlandığında ise Rapide E’nin pili saatte yaklaşık 500 kilometrelik bir oranla dolacak.

Direksiyonun arkasına 10 inç büyüklüğünde dijital bir gösterge ekranı yerleştiren Aston Martin, otomobilin bilgi ve eğlence sistemi içinse konsolun ortasında 8 inçlik bir ekran yerleştirmiş. Otomobilin bilgi ve eğlence sistemi, hem Apple CarPlay hem de Android Auto için destek sunuyor. Rapide E, görsel açıdan temelini oluşturan Rapide’den fazla uzaklaşmıyor. Ancak farlara ve fren disklerinin elektrik mavisiyle biraz daha renklendirilmiş olması göze çarpıyor.

Aston Martin Rapide E, Galler’in St. Athan köyündeki tesiste üretilecek. Aston Martin, kısa süre önce yeniden canlandırdığı ve elektrikli araçlara ayırdığı Lagonda markasının üretimini de bu tesiste gerçekleştirecek. Şirket, St. Athan için “”Elektriklenmenin merkezi” tanımlamasını kullanıyor.

İLGİLİ HABERLER