Teknoloji

Apple’ın davası Samsung Galaxy Tab 10.1’i Avustralya’da ünlü yaptı

samsung-galaxy-tab-10-1-inceleme-00022

Mağdur olma durumu insanların gözünde her zaman bir ilgiye hatta bazen kahramanlık durumunun oluşmasına yol açmıştır. Apple tarafından satışı engellenen, ancak geçtiğimiz hafta itibariyle satışı serbest kalan Samsung Galaxy Tab 10.1 için de Avustralya’da benzer bir durum geçerli.

Samsung Avustralya mobil departman şefi Tyler McGee’ye göre Apple’ın satışına ihtiyati tedbir konulması amacıyla açtığı ve iki aylık süre boyunca satışına yasak koydurttuğu Samsung Galaxy Tab 10.1’in satışları zarar görmedi, bunun yerine Apple sayesinde Android tabanlı bu tablet ülkede ünlü bir isim muamelesi gördü. McGee her ne kadar satış rakamlarını açıklamasa da, Apple’ın açtığı dava ve konuyla ilgili olarak medyada yer alan haberler sayesinde tabletin daha fazla insan tarafından tanındığını ve bu durumun da satışlar serbest bırakıldığında olumlu etki yarattığını işaret etti.

McGee, Avustralya pazarına ellerinden geldiği kadar fazla ürün sunmalarına rağmen gelen yüksek talep karşısında büyük ihtimalle arz sıkıntısı çekileceğini tahmin ediyor. Bu arada Samsung Avustralya 7.7 inç’lik Galaxy Tab’i 2011 sonunda, 8.9 inç’lik Galaxy Tab’i de 2012’nin ilk çeyreğinde bu ülkede piyasaya sunmayı hedefliyor.

Samsung’un Android tabletlerinin Türkiye’de satışı konusunda herhangi bir sorun yok. Samsung Galaxy Tab 10.1 ve Samsung Galaxy Tab 8.9 Android tabletleri birkaç aydır Türkiye’de serbest bir şekilde, herhangi bir kısıtlama veya engelleme olmadan satılıyor.

İlgili – Digital Life

İLGİLİ HABERLER