Teknoloji

Apple’ın AirTag takip cihazları başka işler de yapabilecek

apple airtag
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’dan bir süredir AirTag adı verilen bir takip cihazını tanıtmasını bekliyoruz. Bu cihazın kayıp eşyalarınızı bulmanızı sağlamanın yanı sıra, duruşunuzu ölçmekten telefonunuzun içinde bulunduğunuz binayla ilgili bilgileri görüntülemesine yardımcı olmaya kadar her şeyi yapmasına izin verilebileceği patent başvurusundan anlaşılıyor. Bir yıl önce yapılan patent başvuruları ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Patently Apple, beklenen cihazda bulunabilecek bazı özellikleri listeledi.

Apple’ın Tile benzeri izleme diskleri hakkında çok fazla sayıda sızıntı olduğundan, eşyalarınızı takip etmenize yardımcı olacak özellikleri hakkında zaten bir fikrimiz var. Bu patent başvurularında en ilginç olan nokta ise, Apple’ın düşündüğü diğer kullanım durumları oluyor. Bir dizi diyagram, izleyicilerin vücudunuza nasıl yapıştırılabileceğini ve duruşunuzu izlemek veya ekrandaki bir karakteri kontrol etmek için nasıl kullanılabileceğini gösteriyor.

MacRumors’ın dikkat çektiği bir diğer konu ise, etiketlerin bir binaya nasıl monte edilebileceğini ve telefonunuzun yakın olduğunuzu algıladığında bir harita gibi yararlı bilgileri göstermesini sağlamak için nasıl kullanılabileceğini açıklıyor.

Bu alternatif kullanım durumlarının ötesinde, Apple’ın “Kablosuz olarak konumlandırılabilen bir etiket için montaj tabanı” ve “Kısıtlı bir tutma halkasına sahip bir Bağlantı Elemanı” için patent başvuruları, AirTags temel işlevi hakkında pek çok sürpriz içermiyor. Etiketlerin kendileri küçük olarak tanımlanıyor. Bunlar bir sahibin kayıp, yanlış yerleştirilmiş veya çalınmış nesneleri bulmasına yardımcı olmak için anahtarlar, çantalar veya cüzdanlar gibi öğelere kolayca takılır; su geçirmez ve düşmeye karşı dayanıklı olma olasılığı yüksektir. Etiketlerin saat kayışı gibi aksesuarlara nasıl takılabileceğini gösteren patentlerden birkaç şema aşağıda yer alıyor.

Apple, etiketlerin bağlı oldukları cihazı bulmanız gerektiğinde ultra geniş bant teknolojisinin, telefonunuzun bunları birkaç metre veya daha kısa bir doğrulukla bulmasına nasıl yardımcı olabileceğini ve etiketlerin kendilerinin “sesli ve / veya onları bulmanıza yardımcı olacak dokunsal çıktılar” üretebileceğini de açıklıyor. Eğer yeterince yakın değilseniz aygıt, verileri çevrenizdeki diğer kişilerin aygıtları üzerinden aktarabilir. Bu, Apple’ın Bul uygulamasına eklenme olasılığı yüksek bir özellik özellik gibi görünüyor.

AirTag’ler ile ilgili dedikodular uzun zamandır ortalıkta dolaşıyor ve resmiyet kazanması an meselesi gibi görünüyor. Son haberler bunların seri üretimine geçen ay başlandığını işaret ediyordu. Çok yakında resmi duyuru olabileceğine dair dedikodular da ortalıkta dolaşmaya başladı.

İLGİLİ HABERLER