Teknoloji

Apple Bul uygulaması iOS 14 ile daha fazla cihazı bulabilecek

apple bul

Apple Bul uygulaması yakında kayıp AirPods’un veya çalıntı iPhone’un yerini bulmanın daha fazlasını yapabilecek. Cupertino merkezli şirket, iOS 14 ile birlikte üçüncü taraf cihazları bulmayı da mümkün kılacak bir şebeke aksesuar programını hayata geçirecek.

Cihaz üreticileri için hazırlanan gereksinimler taslağı şimdiden ortaya çıksa da, detaylar için iOS 14’ün yayımlanmasını beklemek gerekiyor. Bu imkandan yararlanan cihazlar da iOS 14’ün kullanıcılarla buluşmasının ardından görülebilecek. Tamamlanmış gereksinimler listesinin 2020’nin sonu itibarıyla hazır hâle gelmesi bekleniyor.

Apple’ın bu yeni imkanının pek çok cihaz üreticisinin hoşuna giden bir özellik olacağı söylenebilir. Cihazlarını unutma gibi bir alışkanlığı olanlar da Apple’ın yeni özelliğini sevinçle karşılayacaktır.Apple’ın yeni özelliğinin şimdiye kadar üçüncü taraf uygulamalara ve limitli iOS desteğine muhtaç olan takip ve tespit cihazlarının işleyişini kolaylaştıracağı söylenebilir.

Bu değişiklikte Apple’ın kısa süre önce karşı karşıya kaldığı bir şikayetin etkili olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. Takip ve yer tespiti aksesuarları geliştiren Tile, bir süre önce Bul uygulamasının üçüncü taraf uygulamalara kıyasla daha fazla izne sahip olduğu gerekçesiyle Apple hakkında Avrupa Birliği’ne bir şikayet sunmuştu. Tile’ın Apple’ın yeni yaklaşımını benimseyip benimsemeyeceği henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER