Teknoloji

Apple’ın Tile rakibi cihazı AirTags en sonunda üretime giriyor

apple

Apple’ın “AirTags” adını taşıyacağı söylenen Tile benzeri konum izleme ürünü en sonunda üretime giriyor. Nikkei’nin verdiği bu haber doğruysa, bu ürünleri çok yakında satın almaya başlamak da mümkün olacaktır. Bu eşya izleyicileri sayesinde iliştirildikleri çanta veya cüzdan gibi sık kaybolan nesnelerin yerini kablosuz olarak bulmak mümkün olacak. Bu ürünle ilgili dedikodular ise geçen yıldan beri ortalıkta dolaşıyor.

AirTags, Apple’ın Bul uygulamasıyla çalışacak şekilde tasarlanıyor. Bunlar küçük yuvarlak disk biçiminde tasarıma sahip olacak.

AirTags bir tür çevrimdışı bulma özelliğine de sahip olacak. Şu anda silinmiş olan bir Apple destek videosuna göre, Wi-Fi veya hücresel bağlantıya gerek olmadan AirTag takılı eşyanın yeri tespit edilebilecek. Bunun için iPhone 11 serisinde bulunan U1 yongasının desteklediği ultra geniş bant radyo teknolojisinin kullanılacağı düşünülüyor.

Her ne kadar üretime girmiş olsa da, AirTags çıkış tarihi ile ilgili net bir bilgi bulunmuyor. 31 Ağustos tarihli bir haberde Bloomberg, AirTags’in hâlâ geliştirme aşamasında olduğunu ve deri taşıma kılıfıyla birlikte gelebileceğini belirtmişti. Yine Bloomberg’den Mark Gurman, bu ürünlerin Apple’ın sonbahar ürün serisinde yer alabileceğini kaydetmişti. Apple, 15 Eylül tarihinde bir etkinlik düzenliyor. Bu etkinlikle birlikte sonbaharda çıkacak ürünlerin tanıtımına başlanıyor. AirTags bu ilk tanıtım serisi içinde yer alır mı, onu da gelecek hafta göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER