Manşetler

Apple etkinliği 15 Eylül’de, yeni Apple Watch ve iPad Air bekleniyor

Apple etkinliği 15 Eylül'de, yeni Apple Watch ve iPad Air bekleniyor

Apple, 15 Eylül Salı günü Türkiye saatiyle 20.00’de başlayacak bir etkinlik düzenleyecek. Apple normalde yeni iPhone’larını eylül ayında tanıtır, ancak bu yıl akıllı telefonların çıkışının gecikeceğine dair dedikodular vardı. Etkinliğin sloganı “Time Flies”, yani “Zaman Geçiyor”, bu da yeni bir Apple Watch’u göreceğimizi işaret ediyor.

Etkinlik Apple’ın normalde gerçekleştirdiği eylül ayı etkinliklerine göre bir hafta daha geç düzenlenecek. Bunun da Kovid-19 pandemisinden kaynaklanan bir gecikme olduğunu söyleyebiliriz. Zaten Apple, en son finans raporu oturumundaen son finans raporu oturumunda yeni telefonlarını eylül ayında satışa çıkarmayacağını açıklamıştı.

Davetiye her zaman olduğu gibi gizemli olmakla ve her zaman olduğu gibi hangi cihazın veya cihazların tanıtılacağına dair detaylar vermemekle birlikte, Apple’ın bu sonbaharda eksiksiz bir cihaz serisiyle karşımıza çıkacağına dair dedikodular vardı. Şirketin dört yeni iPhone, Apple Watch Series 6, yenilenmiş iPad Air, daha küçük boyutlu HomePod ve muhtemelen Apple markalı bir çift yeni kafa üstü kulaklık çıkarması bekleniyor.

“Time Flies” sloganından yola çıkarak Apple’ın bu etkinlikte Apple Watch’a odaklanmasını bekleyebiliriz. Series 6 modelinin kandaki oksijen seviyesini izleme ve iyileştirilmiş uyku takibi gibi özellikler barındırması bekleniyor. Ayrıca daha hızlı bir işlemci olacak. Ayrıca Apple’ın, hâlâ satışta olan Series 3 modeli yerine daha ucuz bir model de duyurması bekleniyor.

Apple’ın bu yıl dört yeni iPhone modeli tanıtması bekleniyor. Daha ucuz iPhone 12 modelleri 5.4 inç ve 6.1 inç ekran büyüklüklerine sahip olacak. İki iPhone 12 Pro modeli de 6.1 inç ve 6.7 inç ekranlarla gelecek. Eğer dedikodular doğruysa, 5.4 inç ekranlı telefon Apple’ın 2016 yılında çıkardığı iPhone SE’den bu yana çıkardığı en küçük boyutlu iPhone olacak. 6.7 inç model de en büyük boyutlu model olacak. Ancak bu yeni telefonların duyurusu için birkaç hafta daha beklememiz gerekecek.

Son olarak Apple’ın bu yıl bitmeden önce ARM tabanlı Apple işlemcilerini taşıyan ilk Mac bilgisayarlarını çıkarması bekleniyor. Ancak şimdiye kadar bu donanımlara yönelik olarak fazla sızıntı görmedik.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER