Teknoloji

Apple’ın ABD mağazasından Thunderbolt ürünleri: RAID kasa, Thunderbolt kablosu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Intel ve Apple, Thunderbolt adı verilen bağlantı birimini MacBook Pro ile şubat ayının sonlarında lanse etmişti. O zamandan bu yana piyasaya çıkan MacBook Pro ve iMac modellerinde bu porta rastlıyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse, Thunderbolt portu Apple’ın Mac bilgisayarlarının en son ve bir önceki sürümlerini ayırt etmek için de fazlasıyla yardımcı oluyor.

Apple öncülük ettiği bu teknolojiyle birlikte kullanılacak aksesuarları sağlama konusunda da yardımcı oluyor. Bunda son halka ABD’de 49$’lık fiyatla piyasaya sürülen Thunderbolt kablosu oldu. Bu kablo sayesinde 10 Gbps’ye varan hızlarda veri iletimi yapmak mümkün oluyor. Tabii, bu kabloyu hakkıyla kullanmak için Thunderbolt destekli çevresel cihazlara da sahip olmak gerekiyor. Apple’ın ABD’deki çevrimiçi mağazasına bakacak olursak, bu kabloyu satın alanlar ayrıca Promise Pegasus tarafından çıkarılmış RAID kasaları tercih ediyor. Ancak bunların fiyatları ABD şartlarında bile biraz tuzlu, 4 TB’lığın fiyatı 1000$, 12 TB’lığın ise 2000$ olarak belirlenmiş.

Anlaşılan, MacBook Pro ve iMac’lerle gelen Thunderbolt portlarını uygun fiyatla ve tam anlamıyla kullanmak için biraz daha sabretmek gerekiyor.

İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER