Teknoloji

Apple’dan yeni Windows 10 uygulamaları geliyor

Apple'dan yeni Windows 10 uygulamaları geliyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple çok yakında Microsoft’un Windows 10 işletim sistemi için yeni bir uygulama çıkaracak. Teknoloji devi bu adımla iTunes’un yerine bağımsız içerik yayın uygulamalarını getirmeyi planlıyor.

İtalyan blog Aggiornamenti Lumia, geçen hafta herhangi bir kaynağa atıfta bulunmadan geçtiği tweette, Apple markalı bir uygulamanın çok yakında Microsoft’un uygulama mağazasında çıkacağını iddia etmişti. “Yeni bir Apple uygulaması Microsoft Store’a mı geliyor?” şeklinde gizemli bir soru sormuştu. Aggiornamenti Lumia adlı yayının Apple ürünlerinin çıkışlarına dair tahminlerde herhangi bir isabet kaydı yok.

Geçen yılın sonlarında LinkedIn’de yayınlanan bir iş ilanı Apple’ın Windows için gelecek nesil medya uygulamaları üzerinde çalışacak yazılım mühendisi aradığını göstermişti. Bu iş ilanına göre, Apple Evrensel Windows Platformu (UWP) deneyimi olan bir çalışan arıyordu. Windows 10 ile birlikte çıkan evrensel uygulama API’si sayesinde geliştiriciler Windows 10, Xbox One veya HoloLens’te çalışabilecek bir uygulama yazıp çıkarabiliyor.

Şu anda Apple’ın iTunes ve iCloud olmak üzere iki Windows uygulaması bulunuyor. iTunes, macOS Catalina’nın çıkışıyla birlikte Mac’lerden kaldırılmıştı.

Tek ve çok dolu hantal bir uygulama yerine Apple, içerik yayın servislerini ve içerik koleksiyonu uygulamalarını Müzik, TV, Podcast’ler ve Kitaplar olmak üzere farklı parçalara ayırmıştı. Daha önce iTunes altında bulunan cihaz yönetimi özellikleri de Mac’in Finder adlı uygulamasına taşınmıştı.

Ne var ki, iTunes Windows tarafında iPhone ve iPad sahiplerinin kullanabilecekleri tek resmi içerik yönetim merkezi olmayı sürdürüyor. Dahası, bu uygulama Apple Music aboneleri için de bir kapı niteliğini taşıyor. Windows kullanıcıları da web üzerinden Apple Music veya Apple TV+ içeriklerine erişebiliyor. Ancak Apple Microsoft’un işletim sistemi için bu servislere özel bir uygulama çıkarmadı. Ne var ki, bu durumun yakında değişeceği anlaşılıyor.

9to5Mac de dün geçtiği haberle bu dedikoduyu destekledi. Apple’ın farklı içerik abonelik servisleri için yeni Windows uygulamaları çıkarıp çıkarmayacağı henüz netlememiş olsa da, şirketin servislerini geliştirmek için yoğun şekilde çalıştığı anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER