Eğlence

Apple’dan iPad’e özel iMovie ve GarageBand uygulamaları

Apple iPad 2’ye kamera ekleyip donanım bileşenlerini biraz daha iyileştirince masaüstü uygulamalarının iPad versiyonlarını çıkarmaktan da geri kalmadı. Birinci nesil iPad ile birlikte iWork yazılımlarının iPad versiyonlarıyla tanışmıştık. iPad 2 ile birlikte artık sıra iLife yazılımlarına geldi.

iMovie’nin iPad’e özel versiyonuyla birlikte artık tablet üzerinde video düzenlemek bir rüya olmaktan çıkıyor. iMovie iPad versiyonunda hassaslık editörü, multitrack ses kaydı, yepyeni temalar, AirPlay aracılığıyla Apple TV üzerinde oynatma ve hazırlanan videoları, HD formatında olsalar bile, YouTube, Vimeo gibi çevrimiçi video servislerinde paylaşma imkânı gibi özellikler bulunuyor. iMovie iPad 2’nin piyasaya çıkacağı 11 Mart günü 4.99$’lık fiyattan App Store üzerinde sunulacak.

Apple’ın bir diğer yeni uygulaması olan GarageBand ise iPad 2’yi çeşitli müzik aletlerine dönüştürecek. Dokunarak çalınabilen gitar, klavye, bateri gibi müzik aletleri, gitar amplifikatörü ve efektleri, 8 izli kayıt ve miksleme, 250’nin üzerinde döngü, AAC dosyalarını e-posta ile gönderme gibi özelliklere sahip olan GarageBand iPad uygulaması Mac versiyonu ile de uyumlu. GarageBand iPad uygulaması da 11 Mart günü 4.99$’dan App Store üzerinde sunulacak.

İlgili – iMovie
İlgili – GarageBand

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER