Teknoloji

GarageBand’e yeni loop’lar ve ücretsiz Sanatçı Dersleri

garageband 10.3

garageband 10.3Apple GarageBand uygulamasına yeni bir güncelleme getirdi. Bununla birlikte birçok yeni ses, loop ve enstrüman eklendi. Güncellemenin bir parçası da, daha önce ücretli olarak sunulan Sanatçı Dersleri’nin ücretsiz olarak indirilebilir hâle getirilmesi oldu. Sanatçı Dersleri, popüler parçaları piyano ve gitarda nasıl çalacağınızı gösteriyor ve onları ünlü yapan sanatçı tarafından öğretiliyor.

GarageBand 10.3 güncellemesinin bir yeniliği de uygulamaya iki yeni drummer ekleniyor, bunlar Roots ve cazdan ilham alan brush stilleri çalıyor. Reggaeton, Future Bass ve Chill Rap gibi 1000 yeni elektronik ve kent müziği döngüsü, 400 hayvan, makine ve insan sesi efekti de yenilikler arasında bulunuyor. Ayrıca Guzheng, Koto ve Taiko davulları ile Çin ve Japonya’nın geleneksel müzik aletlerini çalabilir ve kaydedebilirsiniz.

Sanatçı Dersleri GarageBand’e ilk kez 2009’da gelmişti

Sanatçı Dersleri ilk olarak 2009 yılında, kullanıcılara popüler şarkıları, piyano ve gitar ile çalmayı bizzat yapımcıları tarafından öğretmek amacıyla getirilmiş bir özellikti. Death Cab for Cutie, Rush, Sarah McLachlan, Sting, John Legend, Fall Out Boy ve dahası GarageBand’de Sanatçı Dersleri arasında sunuluyor. Sanatçı Dersleri daha önce 20 ülkede kullanılabilirdi, ancak şu anda 150’yi aşkın ülkede erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER