Teknoloji

Apple iMovie, GarageBand, iWork ve Clips uygulamalarını güncelledi

apple imovie epic

Yeni ürün tanıtımlarını tamamlayan Apple, portföyündeki uygulamaları da yeni cihazları için güncelledi. Apple iMovie, GarageBand, iWork ve Clips uygulamaları için hazırladığı güncellemeleri yayınladı.

iMovie güncellemesiyle kullanıcıların iPhone veya iPad’e harici bir ekran bağlaması mümkün hâle geliyor. Böylelikle ekran yansıtma veya düzenlenen içeriğin tam ekran ön izlemesi de yapılabiliyor. Buna ek olarak, yeni 11 inç iPad Pro ve 12.9 inç iPad Pro için de sıkıştırılmamış 4K video çıkışı da desteklenmeye başlıyor. iMovie’nin masaüstü versiyonunda ise “Facebook için Hazırla” adını taşıyan bir dışa aktarma seçeneği bulunuyor. Böylelikle kullanıcılarla diledikleri zaman Facebook’a sıkıntısız biçimde yükleyebilecekleri formatta videolar sunulacak.

iPhone ve iPad’ler ile video hazırlamak için kullanılan Clips uygulamasına ise güncellemeyle birlikte altı yeni Selfie Sahnesi eklendi. Yeni filtreler, çıkartmalar ve videolarda arka plana eklenebilecek 17 yeni şarkı da güncellemenin getirdikleri arasında bulunuyor. Yeni Selfie Sahneleri iPhone X’un TrueDepth kamera sisteminden yararlandığı için sadece yeni iPhone’larda kullanılabiliyor.

iWork uygulama setinin içinde yer alan Pages uygulamasında kullanıcılar yazdıkları kitapları doğrudan ücretsiz indirme veya satış için Apple Books‘ta paylaşabiliyor. GarageBand ise akıllı veya Bluetooth klavyelerden gönderilen klavye komutlarını algılayabiliyor. Wah Stompbox pedalı da Yüz Kontrolü özelliği yardımıyla kullanılabiliyor.

Apple iMovie, Clips, iWork ve GarageBand uygulamaları için hazırlanan güncellemeler, App Store ve Mac App Store üzerinden indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER