Eğlence

GarageBand Lady Gaga ve Dua Lipa parçaları ile remiks yapmanıza fırsat veriyor

garageband lady gaga dua lipa
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, remiks yapmaya ilgi duyanlar ve buna en uygun yolla başlamak isteyenler için GarageBand iOS ve iPadOS uygulamalarında ilgi çekici bir yeni özellik sunuyor. Perşembe günü yayınlanan güncellemeyle birlikte gelen Remix Sessions özelliği, döngülerle uğraşırken izleyebileceğiniz kısa eğitim videoları ile Dua Lipa ve Lady Gaga’dan parçaları remiksleyerek şansınızı denemenizi sağlıyor.

Yeni Remix Sessions özelliğine GarageBand’in Ses Kitaplığı bölümünden erişebilirsiniz. Şu anda her sanatçı için yalnızca bir şarkı var. Dua Lipa için “Break My Heart” ve Lady Gaga için “Free Woman” parçaları mevcut, ancak her şarkının içerdiği sample ve loop sayısı şaşırtıcı derecede geniş.

Daha önce GarageBand’in Canlı Döngüler özelliğiyle vakit geçirdiyseniz, deneyim kendini açıklayıcı olacaktır. İndirilen sanatçının Canlı Döngüler projesi GarageBand’inizde görünecek, ancak şarkınızı düzenlerken izlemek için videoyu Ses Kitaplığı sayfasında başlatmanız ve resim içinde resim moduna elle yerleştirmeniz gerekiyor.

garageband dua lipa lady gaga

Ayrıca Apple Remix Sessions gibi, Apple’ın yapımcıların yaratıcı süreçleri hakkında fikir verdiğini söylediği video içeriğini içeren, indirilebilir Yapımcı Paketlerinde “yüzlerce telifsiz loop, beat, enstrüman, bateri seti, synth patch’i ve sample” yayınlıyor. Yakında yayına girecek Mark Manson ile ilgili bir Apple TV Plus şovu ile bağlantılı olan Mark Ronson Live Loops projesi de uygulamada mevcuttur.

İlginç bir şekilde, bu yeni GarageBand avantajları şu anda yalnızca iOS ve iPadOS’ta kullanılabiliyor. macOS masaüstü sürümünün kullanıcılarının remiks çalışmaları için Lady Gaga’nın teşviki olmadan ilerlemeleri gerekecek. GarageBand’in macOS sürümü, gitar veya piyano gibi belirli enstrümanlar için daha fazla uygulamalı eğitim videoları olan “Sanatçı Dersleri”ni ücretsiz olarak sunuyor. Yani masaüstü uygulamasında da müzik yolculuğuna başlamak isteyenler için bir şeyler bulunuyor.

GarageBand’in Remix Sessions ve Yapımcı Paketleri gibi içerikleri şu anda indirilebilir durumda bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER