Teknoloji

Apple yüksek ses kalitesi sunan yeni bir kulaklık çıkarabilir

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

appleApple ürünlerine ilişkin isabetli öngörü ve analizleriyle tanınan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, şirketin hem AirPods’u yenilemek hem de yüksek ses kalitesi sunan yeni bir kulaklık üzerinde çalıştığını belirtti. AppleInsider sitesinde yer alan habere göre, söz konusu kulaklık 2018 içinde tanıtılıp satışa sunulabilir.

Habere göre, Cupertino merkezli şirket yeni kulaklığının da AirPods kadar rahat kullanılabilmesini istiyor. AirPods’tan daha yüksek ses kalitesi sunma hedefi ise planın odak noktasını oluşturuyor. Yeni kulaklığın hâli hazırda Türkiye’de 899 TL karşılığında satılan AirPods’tan daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Şirketin AirPods’u yenilemeye hazırlandığına dair haberler de kısa bir süre önce gündeme gelmişti. Siri ile aktivasyon özelliğinin bu yıl eklenebileceği, suya dayanıklılık gibi özelliklere sahip yeni AirPods’un da 2019’da piyasaya sürülebileceği ifade edilmişti.

Apple için yüksek ses kalitesi sunan üst sınıf kulaklıklar üretmek sıra dışı bir durum değil. Şirket, 2013’te Beats’i 3 milyar dolar karşılığında satın alarak yüksek kaliteli ses ürünleri sunmaya başlamıştı. Ancak bu ürünler hâlâ Beats markasıyla çıkıyor. Yeni kulaklık, tıpkı AirPods gibi, Apple markasını taşıyarak Beats’in ürünlerinden farklı bir yerde konumlanabilir.

İLGİLİ HABERLER