Manşetler

Apple bu yıl AirPods’a sesle aktivasyon ekleyecek, 2019’da suya dayanıklılık gelecek

apple airpods

apple airpodsApple’ın yeni AirPods modelleriyle ilgili planları bugün Bloomberg tarafından yayınlanan bir haberle birlikte açığa çıktı. Cupertino şirketinin, ilk versiyonu 2016’nın sonlarında çıkan AirPods’u yenilemeyi planladığı söyleniyor. Planlanan yenilikler arasında iyileştirilmiş bir kablosuz yonga ve Siri’yi sesli komutla, sadece “Hey Siri” diye seslenerek etkinleştirme imkanı öne çıkıyor.

Şu anda AirPods’ta Siri’yi etkinleştirmek için kablosuz kulaklık topuzlarının bir tanesine tıklatmak gerekiyor. 2018’in sonrası için de tahminlerini dile getiren Bloomberg, Apple’ın 2019’da AirPods’u suya dayanıklı hâle getireceğini öne sürdü.

Kulaklıkların dünyasında popüler modeller genellikle yıllar boyunca güncellenmeden kalıyor. Ancak Apple’ın dünyasında, hızlı ve düzenli biçimde güncellenen ürünlere daha sık rastlanıyor. Bu nedenle Apple’ın art arda iki kulaklık modeli çıkarması çok da şaşırtıcı olmayacaktır.

Bugün ortaya çıkan detaylar içinde en fazla merak uyandıran, kablosuz yongada yapılan iyileştirmeler olabilir. Apple’ın W1 yongası iPhone’u, uyumlu Beats ve AirPods modellerine bağlamak için kullanılıyor ve bu sayede en iyi ve rahat Bluetooth ses kurulumu gerçekleştiriliyor. Sistemin verimliliği veya yararlılığına yapılacak herhangi bir katkı, kulaklık üreticilerinin cihazlarını akıllı telefonlarla eşleştirmek için basit ve zahmetsiz yöntemler sunma konusunda sıkıntı çektiği bir ortamda Apple’ın liderlikte arayı daha da açmasını sağlayacaktır.

İLGİLİ HABERLER