Teknoloji

Apple 8 Mart etkinliğinde yeni ürünleri Studio Display ve Mac Studio’yu tanıtabilir

apple m4 mac

Bugünkü Apple etkinliğinde, daha önce dile getirilen beklentilere ek olarak, “Studio Display” olarak adlandırılan yeni bir bağımsız monitörü ve yepyeni bir “Mac Studio”nun duyurusunu görebiliriz. Bu iddia, Bloomberg’den Mark Gurman’ın derlediği çeşitli son dakika söylentilerine ve onun tweet’lerine dayanıyor.

Yeni Mac modelinin, bir Mac Pro’dan daha küçük, ancak bir Mac mini’den daha güçlü olacağı söyleniyor. Bu da onu profesyonellere yönelik kompakt, bağımsız bir bilgisayar olarak konumlandırabilir. “Mac Studio” adı ilk olarak geçen hafta 9to5Mac’teki bir haberde görünmüştü. Bu arada, “Studio Display” adını taşıyacağı söylenen yeni monitörün iOS ile çalışacağı ve normalde Apple’ın iPhone’larında ve iPad’lerinde bulunan A serisi yongalarından biri tarafından destekleneceği öne sürülüyor. Apple’ın hem 5K hem de 7K modelleri üzerinde çalıştığını iddia eden çeşitli haberler bulunmakla birlikte, monitörün özellikleri henüz netlik kazanmadı.

Gurman, her iki cihazın da çıkışa hazır olduğunu bildiriyor, bu yüzden bugün bir duyuru bekliyor. Ancak daha önceki bir tweetinde, Apple’ın mayıs veya haziran aylarında ek Mac’lerin piyasaya sürülebileceği ikinci bir tanıtım etkinliği planladığını da belirtti.

Apple söylentilerinin bir başka güvenilir kaynağı olan Ming-Chi Kuo da, Apple’ın bu yıl daha güçlü bir Mac mini’yi çıkaracağına inanıyor ve buna daha uygun fiyatlı olacağını belirttiği 27 inçlik bir ekranın ekleneceğini düşünüyor. Ancak tweetinde, yeni ürünlerin bu hafta açıklanmasını bekleyip beklemediğinden belirtmiyor ve sadece ikisinin de bu yıl içinde gelmesini beklediğini yazıyor.

Gurman’ın Mac tahmini, Apple’ın profesyonellere yönelecek ve mevcut Mac Pro’nun yarı boyutunda olacak yeni bir Mac bilgisayarını geliştirme aşamasında olduğunu bildirdiği Ocak 2021’e kadar uzanıyor. O sırada, “Tasarım çoğunlukla alüminyum bir dış cepheye sahip olacak ve Power Mac G4 Cube nostaljisi yaşatabilir.” diye yazmıştı.

Aynı Ocak 2021 tarihli makalesinde Gurman, Apple’ın profesyonellerden ziyade bireysel tüketicileri hedefleyen, 55 bin TL’den başlayan Türkiye fiyatlarına sahip olan 6K Pro Display XDR modeline göre daha düşük fiyatlı bir alternatif geliştirmeye başladığını da bildirmişti. Gurman, bu haftaki bir tweetinde, Apple’ın geliştirme aşamasında olan iki monitörünün olabileceğini kaydetti. Bunların; daha düşük kaliteli bir model ve mevcut Pro Display XDR’nin 7K çözünürlüklü takipçisi olduğu düşünülüyor. Kuo ve Gurman’ın tahminleri doğruysa, bugün 5K modelinin açıklandığını görebiliriz.

“Mac Studio” ve “Studio Display” ürünleri de, 5G özellikli yeni bir iPhone SE’ye odaklanması beklenen 8 Mart etkinliğinde etkinlikte duyurulabilir. Ayrıca 5G destekli güncellenmiş bir iPad Air’ı da bekliyoruz. Apple 8 Mart etkinliğinde beklenen ürünler ile ilgili detayları burada bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER