Teknoloji

Apple Mac Pro ve Pro Display XDR’ı Türkiye’de siparişe açtı

apple mac pro

Apple’ın yeni Mac Pro ve Pro Display XDR cihazları Apple’ın online mağazası üzerinden satışa sunuldu.

Mac Pro Türkiye’de 42 bin 999 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor. Bu fiyatın karşılığında 3.5 GHz 8 çekirdekli Intel Xeon W işlemci, 8 GB GDDR5 belleğe sahip AMD Radeon Pro 580X GPU, 32 GB RAM ve 256 GB SSD gibi bileşenler sunuluyor. Mac Pro modüler bir tasarıma sahip, bu sayede daha iyi işlemci, grafik işlemcisi, bellek, depolama birimi gibi bileşenlerle yükseltebilirsiniz. Kule tipi kasalı modeli bu şekilde 416 bin 998 TL’lik tutara kadar yapılandırabilirsiniz.

Mac Pro’nun bir de raf tipi kasa modeli var. Onun başlangıç fiyatı da 46 bin 999 TL olarak belirlendi, ancak bu model henüz satışa sunulmadı ve yapılandırma yapılamıyor.

Pro Display XDR Türkiye fiyatı

32 inç 6K Pro Display XDR monitör ise 35 bin 999 TL’den başlayan fiyatla sunuluyor. Nano-texture camı tercih edenlerin 42 bin 999 TL ödemesi gerekiyor. Ne var ki, bu fiyatlara stand dahil değil. Pro Stand isterseniz, onun için de 7 bin 199 TL ödemelisiniz. Bu arada arzu ederseniz, 1449 TL karşılığında VESA Montaj Adaptörü satın alarak elinizdeki bir standı da kullanabilirsiniz.

Bu üst sınıf donanımlar geçtiğimiz haziran ayında WWDC 2019’da duyurulmuştu. Böylelikle 2013 yılında çıkan ve bir çöp kovasını andıran Mac Pro’nun yerini, rendeyi andıran bir Mac Pro almıştı. Bu fiyatlarla yeni ürünler daha çok kurumları veya profesyonel tüketicileri hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER