Teknoloji

Apple Watch Ultra 3, 2024’te piyasaya çıkmayabilir

apple watch ultra 3

Apple Watch Ultra 2, geçtiğimiz ay gözler önüne çıkmıştı. Akıllı saat, bir yıl önce piyasaya sürülen selefinin takipçisi olmuştu. Bu planlama çerçevesinde Apple Watch Ultra 3’ün de 2024’te iPhone 16 serisiyle birlikte tanıtılması beklense de, yeni bir haber farklı bir durumu işaret ediyor.

Apple ürünleriyle ilgili isabetli öngörü ve analizlerle tanınan analist Ming-Chi Kuo’ya göre, Cupertino merkezli şirket henüz Watch Ultra 3 için çalışmaya başlamadı. Bu da yeni Watch Ultra’yı bekleyenler için kötü bir haber niteliği taşıyor. Kuo, geliştirme döngüsü çerçevesinden bakılınca bunun sıra dışı bir durum olduğunu belirtiyor.

Apple’ın geçtiğimiz yıl bu zamanlar itibarıyla Watch Ultra 2 için çalışmaya başladığı anlaşılıyor. Kuo’ya göre, aralık ayı itibarıyla Watch Ultra 3 için çalışmalar başlamadığı takdirde bu modelin 2024’te tanıtılmayacağı kesinleşmiş olacak.

Tecrübeli analist, Apple’ın “inovatif sağlık yönetimi” özellikleri geliştirmek ve yeni özelliklerin üretilebilirliğinden emin olmak için daha fazla zamana ihtiyaç duyuyor olabileceğini belirtiyor. Micro LED ekran panelinin üretimiyle ilgili sorunların aşılmasının da şirketin gündeminde olabileceği konuşuluyor.

Apple Watch Ultra 3 2024’te piyasaya çıkmazsa toplam Apple Watch satışları yüzde 10 düşebilir

Eğer 2024’te Watch Ultra 3 piyasaya çıkmazsa, Ultra serisinin satışlarında 2023’e kıyasla yüzde 20 ila 30 oranında bir düşüş yaşanabileceği belirtiliyor. Toplam Apple Watch satışlarındaki düşüşün ise yüzde 10 oranında olması ve satışların 35 milyon civarına gerilemesi öngörülüyor.

Güvenilir bir kaynaktan gelse de, Apple Watch Ultra 3 hakkındaki iddianın spekülasyondan ibaret olduğunu unutmamakta fayda var. Apple’ın önünde geliştirme sürecini başlatmak için hâlâ bir ayın olduğunu da akıldan çıkarmamak gerekiyor. Dolayısıyla 2024’te yeni bir Watch Ultra ile tanışmak şu an için tamamen ihtimal dışı değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER