Teknoloji

Üç ay gölün dibinde kalan Apple Watch Ultra sorunsuz çalışıyor

apple watch ultra

Apple Watch Series 2’den bu yana Apple’ın akıllı saatleri 50 metre derinliğe kadar suya dayanıklı olarak geliyor. En zorlu senaryolara karşı dayanıklı olacak şekilde tasarlanan Apple Watch Ultra ile suya dayanıklılık seviyesi 100 metre derinliğe kadar çıkmıştı. Peki Apple Watch’unuz aylarca suyun altında kalırsa ne olur? Bu soru 9to5Mac sitesinin Amir Noorani isimli takipçisinin deneyimiyle yanıtlandı.

Bu noktada Noorani’nin ilk nesil Watch Ultra’sının dayanıklılığını bilinçli olarak teste tabi tutmadığını belirtmekte fayda var. Noorani saatini bir gölde kaybetse de, hikayesi mutlu bir şekilde sona erdi.

Los Angeles’ta yaşayan Noorani, ABD’nin Austin şehrini ziyaret ettiği sırada yüzme ve dalış gibi aktivitelerle bilinen Travis Gölü’ne gittiğini belirtti. Normal şartlar altında Watch Ultra bilekten kolay kolay düşmese de, Noorani o gün silikon bir kayış kullandığına dikkat çekti.

Yaklaşık 10 metre derinlikteyken saat kayışı kopan ve Apple Watch’u gölün dibine giden Noorani, hemen saatini çıkarmaya çalışsa da bunu başaramamış. Bir işaret koyduktan sonra profesyonel bir dalgıç tutan Noorani, buna rağmen saatine ulaşamamış. Yapacak bir şey olmadığı için de talihsiz kullanıcı Watch Ultra’yı iPhone’undaki Bul uygulaması üzerinden Kayıp Modu’na almış. Söz konusu mod, saatin bulunması durumunda bulan kişiye bir mesaj gösteriyor.

Noorani’nin Apple Watch Ultra’sı “kusursuz” çalışıyor

Noorani’nin saati yaşanan olaydan birkaç gün sonra değil, tam üç ay sonra bulunmuş. Los Angeles’ta yaşayan kullanıcı, bölgede yaşayan kardeşini yönlendirerek saatini geri almış. Üstündeki kirleri temizlenen saat, bulan kişi tarafından birkaç gün boyunca şarjda tutulduktan sonra çalışmış ve böylelikle sahibine geri dönmüş. Apple Watch Ultra’sının “kusursuz” şekilde çalışmaya devam ettiğini belirten Noorani, bunun Apple’ın mühendislikteki başarısının bir kanıtı olduğunu dile getirdi.

apple watch ultra

Daha önce de Apple ürünlerinin suda kaybolduktan birkaç gün sonra bulunup çalıştıklarına dair örnekler yaşanmıştı. Ancak Apple Watch Ultra’nın suyun altından çıktıktan üç ay sonra yeniden çalışması, söz konusu örneklerin en güçlüsü olarak tanımlanabilir.

İLGİLİ HABERLER