Teknoloji

Apple yeni Watch Ultra’da üç boyutlu yazıcıdan çıkan parçalar kullanabilir

apple watch ultra 2

Ming-Chi Kuo, Apple ve Apple ürünleri hakkında verdiği önemli haberler ve paylaştığı isabetli öngörülerle tanınıyor. Bu paylaşımların en yenisine göre, Apple Watch Ultra 2 akıllı saat 2023 sona ermeden kullanıcıların karşısına çıkacak.

Kuo’nun paylaşımında sadece yeni Apple Watch Ultra’nın yılın ikinci yarısında resmiyet kazanabileceği belirtiliyor. Burada güçlü seçenek olarak eylül ayı öne çıkıyor. Cupertino merkezli şirket uzun yıllardır yeni iPhone ve Apple Watch modellerini eylül ayında piyasaya sürüyor. Ekim ayında tanıtım ihtimali ise biraz daha küçük kalıyor. Kuo’nun paylaşımında dikkat çeken asıl nokta ise saatin üç boyutlu (3D) yazıcıdan çıkan parçalar barındıracağı iddiası.

Apple’ın üç boyutlu baskı teknolojisini hızlı şekilde benimsediği ve bu teknolojiyle yeni Watch Ultra’nın “bazı titanyum mekanik parçalarının” üretimi için kullanılacağını belirtti. Bu parçaların yine CNC sürecinden geçmesi gerektiği, ancak sadece bazı bileşenlerin bile 3D yazıcıdan çıkmasının üretim süresinde ve maliyette ciddi bir düşüşü beraberinde getireceği ifade ediliyor.

Apple Watch Ultra 2 başka ürünler için yol açabilir

Kuo’nun verdiği bilgiye göre, Apple Watch Ultra 2’nin parçaları için üç boyutlu yazıcıları Farsoon ve BLT tedarik ediyor. Gerekli lazer bileşenleri ise IPG Photonics’in sağlayacağı belirtiliyor. 3D baskı teknolojisinin Apple Watch Ultra üretimine entegrasyonu başarılı şekilde gerçekleştirdiği takdirde şirketin başka ürünlerde de 3D baskıyla üretilmiş parçalardan yararlanması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER