Teknoloji

Apple Watch Series 3’te uygulamalara kayak ve snowboard takip imkanı geldi

apple watch series 3 kayakApple akıllı saatindeki üçüncü taraf uygulamalara kış sporları takip aktivitelerine erişim için yetki verdi. Birkaç üçüncü taraf Apple Watch kayak ve snowboard takip uygulaması, App Store’da yayınladıkları güncellemelerle Watch’un kış sporu tutkunlarına özel fitness takip özelliklerine entegre olmaya başladılar.

Yeni özellikler için destek aslında aralık ayındaki watchOS 4.2 güncellemesiyle çıkmıştı. Bu güncellemeyle birlikte kış sporları aktivitelerinin takibine odaklanan bazı özelleştirilmiş egzersiz API’ları getirilmişti. Ancak görünen o ki, Apple şimdi geliştiricilere bunları kullanmalarına olanak sağlayacak yazılım güncellemelerini yayınlamalarına izin veriyor.

Yeni özelliklerle güncellenen uygulamalar arasında snoww, Slopes, Squaw Alpine, Snocru ve Ski Tracks bulunuyor. Yeni API’ları ve Watch 3’ün dahili GPS ve altimetresini kullanan uygulamalar bundan böyle dikey iniş, yatay mesafe, tur sayısı, ortalama ve maksimum hız, yakılan kalori gibi bileşenleri sunabilecek.

Kullanıcılar aktivite kalori ölçümlerini Aktivite uygulamasına gönderebilecekler ve diğer egzersizler gibi bu bilgilerle halkalarını doldurabilecekler. Slopes ve snoww gibi bazı uygulamalar Siri entegrasyonu da sunuyor. Böylelikle kullanıcılara sesli kontrolle takibe başlama fırsatı da sağlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER