Teknoloji

Apple Watch için watchOS 4.2 güncellemesi yayınlandı

watchos 4.2Apple akıllı saati Apple Watch için hazırladığı watchOS 4.2 güncellemesini yayınladı. Yeni yazılım, Apple’ın akıllı saatine yeni özellikler kazandırıyor. Söz konusu özellikler arasında Apple Pay Cash desteği dikkat çekiyor. Square Cash ve Venmo gibi servislere bir alternatif sunan ve arkadaşlar arasında para transferini mümkün kılan Apple Pay Cash, ilk etapta sadece ABD’de kullanılabiliyor.

Apple Pay Cash desteği kısa süre önce yayınlanan iOS 11.2 güncellemesi ile iPhone ve iPad’lere de gelmişti. Bu özelliği Apple Watch’ta kullananların da ilk etapta iPhone veya iPad üzerinden aktivasyon gerçekleştirmesi gerekiyor. Bunun için Ayarlar uygulaması içinden önce Cüzdan’a sonra da Apple Pay’e gidiliyor. Servisin faaliyette olduğu bölgelerde yaşayanlar, Apple Pay Cash’in aktivasyon seçeneğini ekranda görebiliyor.

En yeni watchOS sürümünün yükleme işlemi ise telefon üzerinden başlatılıyor. iPhone’larındaki Watch uygulamasını açanlar, Genel başlığı altındaki Yazılım Güncellemesi sekmesine giderek güncellemeyi indirebiliyor. Güncellemenin tamamlanmasının ardından kullanıcılar Mesajlar uygulamasındaki sohbetlerde ekranın altında Apple Pay ikonunu görecek. Bu ikon üzerinden kullanıcıların birbirlerine para göndermesi mümkün olacak. Apple Pay Cash, Cüzdan uygulaması ve Siri üzerinden de kullanılabiliyor.

watchOS 4.2 güncellemesi küçük sorunları da düzeltiyor

watchOS 4.2 güncellemesinin Apple Watch sahiplerine getirdiği yenilikler Apple Pay Cash desteğiyle sınırlı kalmıyor. HomeKit ile uyumlu sulama ve musluk sistemleri, akıllı saatteki Home uygulamasıyla kontrol edilebiliyor. Üçüncü taraf uygulamalar için yeni bir egzersiz seçeneği getiren güncelleme, Siri hava durumu hakkında bilgi verirken Apple Watch’ın yeniden başlatılması durumunu da ortadan kaldırıyor. Eş zamanlı zamanlayıcı ve alarmların birbirinden bağımsız olarak devredışı bırakılmasını engelleyen sorun da ortadan kalkıyor.

İLGİLİ HABERLER