Manşetler

Apple Watch patenti el sıkışarak dosya paylaşımının olacağını gösteriyor

apple-watch-090415

Akıllı saat ekranları çok küçük olduğu için bu cihazlar üzerinden bilgi paylaşımının hızlı ve kolay biçimde nasıl gerçekleştirileceği merak ediliyor. Apple’ın bu soruya cevabı ise oldukça basit. Cupertino merkezli şirkete göre, insanların arkadaşlarıyla selamlaşmak için kullandıkları jestlerle dosya transferi de yapabilecek.

Apple’ın söz konusu teknoloji için yaptığı patent başvurusunda el sıkışma, baş eğme veya yumruk tokuşturması gibi yöntemlerle giyilebilir cihazlar arasında dosya paylaşımı yapılabileceği görülüyor. Dosya transferi akıllı saatlere yerleştirilen hareket sensörleri ve kısa mesafeli kablosuz vericiler aracılığıyla gerçekleştirilecek. Böylelikle kullanıcıların dosya paylaşımı sırasında ekrana dokunmasına gerek kalmayacak.

apple-watch-dosya-paylasimi-patent300615

Patent dosyasına göre, cihazların paylaşacağı veriler de selamlaşma şekline göre değişecek. Örneğin ilk kez tanışılan kişilerle el sıkışıldığında sadece adres defterlerindeki kişilerin transferi gerçekleştirilecek. Apple’ın söz konusu teknolojiyi Apple Watch’a ne zaman yerleştireceği bilinmese de, özelliğin Apple Watch’un işlevselliğini artırması oldukça muhtemel gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER