Teknoloji

Yeni Apple Watch’un LTE’li ve LTE’siz modelleri olacak

apple watch lteBu ayın başlarında gelecek nesil Apple Watch’un LTE versiyonunun da çıkacağına dair haberler çıkmıştı. Yeni haberler Apple’ın biri LTE’li, diğeri LTE’siz iki akıllı saat modeli çıkaracağı söylentilerinin daha da güçlendiğini gösteriyor.

Ayrıca şirket akıllı saatin mevcut tasarımı üzerinde fazla değişiklik yapmayacak, daha önceki modellerle hemen hemen aynı şekilde tutacak.

Söz konusu tahminler geçmişte Apple’ın eğilimleri konusunda yaptığı tutarlı tahminlerle bilinen KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo‘dan geliyor. Ayrıca Kuo, saatin yine 38mm ve 42mm olmak üzere iki geleneksel boyutta geleceğini söylüyor.

Bloomberg bu ayın başlarında Apple Watch’un LTE desteği barındıracağına dair haber yapmıştı. Kuo, bu konuyu detaylandırarak akıllı saatin 3G desteğine sahip olmayacağını söylemişti. Bu da hücresel bağlantı özelliğinin her yerde kullanılamayacağı anlamına geliyor. Cihazın önümüzdeki aylarda, yeni iPhone’larla birlikte satışa sunulması bekleniyor.

Geçtiğimiz haziran ayında, Apple günün saati veya konuma göre değişen yeni saat kadranlarını göstermişti. Bunlar sonbaharda yayınlanacak watchOS 4 ile birlikte kullanıma sunulacak. Ayrıca yaklaşan randevuları ve ilişkili içerikleri bir arada gösteren Siri kadranı da çıkaracağını belirtmişti.

Tüm bu yeni saat kadranlarının ve ona bağlı özelliklerin sürekli ve kesintisiz şekilde çalışması için hücresel bağlantı desteğine ihtiyaç var. Böylelikle kullanıcılar telefonlarını evde bıraksalar da Siri’yi kullanmaya devam edebilir, fitness alışkanlıklarına devam edebilir veya iMessage mesajlarına cevap verebilir.

Her ne kadar LTE teknik açıdan doğrulanmamış olsa da, Apple’ın bu özelliği de akıllı saat serisine getirmesi gayet mantıklı bir iş olacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER