Manşetler

iOS 11 beta 6 yeni App Store, iMessage ve Harita ikonlarıyla yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 11 beta 6iOS 11 beta 5 sürümünün yayınlanmasından sadece bir hafta sonra, Apple geliştiriciler için bir başka beta sürümünü daha yayınladı. iOS 11 beta 6, geliştirici beta profili cihazında yüklü olanlar için indirilmeye sunuldu.

iOS 11, Apple’ın mobil işletim sistemine yıllar boyunca gelen en büyük güncellemelerden bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Çoğu büyük yenilik beta sürümleriyle boy göstermeye başladı. Tamamen yeniden tasarlanmış bir Denetim Merkezi ve Bildirim Merkezi sistemi bulunuyor. Bunun yanı sıra iPad’de de çoklu görev kapsamlı bir yenilemeden geçiyor.

Ne var ki, iOS 11 tanıtımında sözü edilen kişiden kişiye Apple Pay ile para transferi özelliği için biraz daha beklemek gerekecek. Ancak Apple Pay Türkiye’de faaliyet göstermediği için, beklemekte de bir sorun yok gibi görünüyor.

iOS 11 beta 6 yeniliklerine baktığımızda; yenilenmiş App Store, iMessage ikonları dikkat çekiyor. Bu arada yenilenen Harita uygulaması ikonu da Apple Park’ı işaretliyor. Anımsatıcılar ikonu da düzeltilerek kontrol halkaları sola taşınıyor. Saat uygulamasında daha kalın sayılar kullanılırken Fotoğraflar için de yeni bir açılış sayfası eklenmiş.

Canlı balık duvar kağıtları kaldırılırken otomatik parlaklık da bir erişilebilirlik seçeneği olarak eklenmiş. Başlangıçta da açık şekilde ayarlanmış. Denetim Merkezi Müzik bileşeninde AirPlay kullanımda olduğu sürece mavi renkte gösteriliyor. Ayrıca AirPods için yeni bir gösterim animasyonu bulunuyor.

9to5Mac sitesi hazırladığı video ile iOS 11 beta 6 yeniliklerini özetliyor. Bu videoyu aşağıda izleyebilirsiniz:

Tüm bu arayüz iyileştirmelerini, eğer bir geliştirici hesabınız varsa veya geliştirici profili yükleme imkanına sahipseniz, hemen deneyimleyebilirsiniz. Ancak beta sürümlerinin her zaman hatalar taşıyabileceğini, telefonunuzun çökebileceğini veya pilinin çok hızlı şekilde tükenebileceğini belirtmek zorundayız. Bu nedenle beta sürümünü her gün kullandığınız birincil telefonunuza yüklememenizde fayda var.

Beta sürümünü yüklemek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip edebilirsiniz. Eğer geliştirici profili cihazınızda yüklüyse, burada yeni iOS 11 beta sürümünü göreceksiniz.

iOS 11 hangi cihazlara yüklenebilir?

iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s modellerinden bir tanesine sahipseniz, yeni sürümü iPhone’unuza yükleyebilirsiniz.

iPad tarafında ise 12.9 inç 2. nesil iPad Pro, 12.9 inç 1. nesil iPad Pro, 10.5 inç iPad Pr, 9.7 inç iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, 5. nesil iPad (2017), iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini cihazlarına yüklenebilir. Ayrıca iPod touch 6. nesil sahipleri de iOS 11’i yükleyebiliyor.

İLGİLİ HABERLER