Teknoloji

Apple üçüncü çeyrekte 27 milyon, dördüncü çeyrekte ise 40 milyon iPhone satabilir

Apple’ın yılın üçüncü çeyreğinde 27 milyon, dördüncü çeyreğinde ise yeni neslin de çıkmasıyla birlikte 40 milyon iPhone satışı gerçekleştireceği tahmin ediliyor. Macquarie Securities Group tarafından dile getirilen bu tahminlerin gerçekleşmesi durumunda Cupertino merkezli şirket dünyanın bir numaralı akıllı telefon satıcısı olma unvanını koruyacak demektir.

Apple’ın, şu anda iPhone 5 ya da iPhone 4S olarak anılan beşinci nesil akıllı telefonunun en erken eylül ayı ortasında yurtdışında piyasaya çıkması bekleniyoor. O zaman geldiğinde şirketin mevcut iPhone 4 modelinde de fiyat indirimi yapacağı tahmin ediliyor. Bu arada Apple’ın tamamen yeni bir pazar segmentini hedefleyeceğini, ancak bunu yeni bir ürünle değil de, fiyatı düşen iPhone 3GS ile gerçekleştireceği iddia ediliyor. Bu durum giriş ve orta seviyeli Android cihazların ve diğer akıllı telefonların satışını sekteye uğratabilir.

Eğer Macquarie’nin tahminleri doğru çıkarsa, geride kalan çeyrekte 20.34 milyon iPhone satışı gerçekleştiren Apple’ın son çeyrekteki iPhone satışları iki katına çıkabilir. Bu arada Macquarie’nin Android akıllı telefonlarının maliyetinin telif ücretleri nedeniyle yükseleceği öngörüsünde de bulunuyor. Süregelen patent davaları sonucunda Android cihaz üreticilerinin tazminat ödemeye mahkum olabileceği tahmin ediliyor. Macquarie’ye göre bu durumda Apple’ın düşük fiyatlı iPhone cihazının satışları olumlu yönde etkilenmiş olacak.

İlgili – BGR

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER