Teknoloji

Apple TrueDepth kamera için lazer sensörü üreten Finisar’a destek oluyor

iphone x

apple truedepthApple ABD’de üretim gerçekleştiren bileşen üreticilerine destek için 1 milyar dolar değerinde bir fon oluşturmuş ve bu fona Gelişmiş Üretim Fonu ismini vermişti. Cupertino merkezli şirket, bu fonla özellikle kendisi için üretim yapanları desteklemeyi amaçlamıştı. Apple TrueDepth kamera teknolojisinde kullanılan lazer sensörünü üreten Finisar’a 390 milyon dolar kaynak sağlayacağını açıklayarak bu konudaki ciddiyetini bir kez daha göstermiş oldu.

Finisar bu yatırım çerçevesinde hem yeni bir fabrika inşa edecek hem de çalışan sayısını artıracak. Apple da bu sayede Gelişmiş Üretim Fonu ile ABD’de daha fazla istihdam yaratma sözünü yerine getirmiş olacak.

Apple’ın iPhone X’da kullandığı TrueDepth kamera teknolojisi Face ID, Animoji, portre modunda özçekim gibi pek çok özelliğin temelinde yer alıyor. Finisar tarafından üretilen lazer sensörü de bu teknolojinin kilit parçaları arasında bulunuyor. Finisar, Apple’ın AirPods’ta kullandığı yakınlık sensörlerini de üretiyor. Apple’dan alacağı destekle Teksas’ta yeni bir fabrika kuracak olan Finisar, Apple’ın ihtiyaç duyduğu lazer sensörlerinin tamamını bu tesiste üretecek.

Apple, Gelişmiş Üretim Fonu ile daha önce cam üreticisi Corning’e 200 milyon dolarlık bir kaynak sağlamıştı. ABD Başkanı Donald Trump, Apple’ın iPhone üretimini ABD’ye kaydırması konusunda yoğun bir baskı yapıyor. Apple ise bu baskıya ABD’deki bileşen tedarikçilerine desteğini artırarak yanıt veriyor. Cupertino merkezli şirketin ana vatanında cihaz üretimine yönelik en son hamlesi ise Mac Pro üretmek olmuştu.

Apple TrueDepth teknolojisini arka kameraya da taşıyabilir

Finisar’a yapılan yatırım, Apple’ın gelecek planları hakkında fikir yürütmeyi de mümkün kılıyor. Şirketin TrueDepth teknolojisini daha fazla modelde kullanmayı planladığı sır değil. Ancak iddialar bununla sınırlı kalmıyor. Dedikodulara göre, Apple TrueDepth teknolojisini 2019 itibarıyla iPhone’ların arka kameralarına taşımayı da değerlendiriyor. Finisar’a 390 milyon dolar yatırım yapılması, bu dedikoduyu doğrulamasa da kuvvetlendiriyor. Sonuç ne olursa olsun Apple’ın iPhone için lazer tabanlı teknolojileri kullanma konusunda ciddi olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER