Teknoloji

Apple, ‘Self Servis Tamir Programı’nı kullanıcılar için daha kolay hâle getiriyor

apple self servis tamir programı

Teknoloji devi Apple, yurt dışında belirli ülkelerde faaliyette olan popüler ‘Self Servis Tamir Programı’nı genişletme hamlesi yapıyor ve bu hamle ile programın kullanımını daha da kolaylaştırıyor. 21 Haziran itibarıyla, bu programı iPhone 14 serisi ve M2 tabanlı MacBook’lar dahil olmak üzere son çıkan ürünlerle genişletecek.

Belki de en önemli gelişme, kullanıcıların programı kullanırken yaşadığı gereksiz zorlukların ortadan kaldırılması olacak. Daha önce tamirlerden sonra gereken ve Apple ile telefonla görüşmeyi içeren “Sistem Konfigürasyonu” doğrulama adımı, gereksiz bir yük olarak eleştirilmişti. Yeni düzenlemelerle birlikte, artık kullanıcıların Apple’ın tamir destek ekibiyle iletişime geçmelerine gerek kalmayacak.

Apple’ın basın bülteninde belirttiği üzere, “Self Servis Tamir Programı kullanıcıları artık cihazlarını Teşhis moduna alarak ve ekrandaki yönergeleri takip ederek Sistem Konfigürasyonunu başlatabilirler.” Artık tamirin son adımını çalıştırmak için Self Servis Tamir desteği ekibiyle iletişim kurmaya gerek kalmayacak, ancak gerektiğinde destek ekibi hala yardımcı olabilecek.

“Sistem Konfigürasyonu” adımı, orijinal Apple parçalarını doğrular, firmware’ı günceller ve parçaları maksimum performans ve kalite için kalibre eder. 21 Haziran itibarıyla, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max için söz konusu parçaları sipariş edebileceksiniz. Bu, 13 inçlik M2 MacBook Air ve MacBook Pro dizüstü bilgisayarların yanı sıra, yeni tanıtılan 15 inç MacBook Air için ne yazık ki geçerli olmayacak.

Ayrıca Apple’ın basın bülteninde belirtildiği gibi, “Self Servis Tamir Programı” iPhone 12 ve iPhone 13 serilerinin True Depth kamerası ve üst hoparlörü ile birlikte M1 tabanlı Mac masaüstü bilgisayarları için de ABD, Belçika, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, İspanya, İsveç ve İngiltere’de kullanıma sunulacak.” Apple, Self Servis Tamir Programı ve artan yetkili servis noktaları ağı aracılığıyla “yaygın tamir erişimini” artırmak için çabalarını övüyor.

Ancak, çoğu tüketici için mesaj aynı kalıyor: Eğer elektronik cihazları tamir etme konusunda tecrübeniz yoksa, sertifikalı teknisyenlerin orijinal Apple parçaları kullandığı profesyonel yetkili tamir sağlayıcısını ziyaret etmek, tamir için en güvenli ve en güvenilir yol. Apple bu konuda açıkça uyarıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER