Teknoloji

15 inç MacBook Air için çıkan ilk yabancı incelemeler neler söylüyor?

15 inç macbook air

15 inç MacBook Air, Apple’ın son tanıttığı, en yeni ve heyecan verici ürünlerinden bir tanesi ve 16 Haziran itibarıyla Türkiye’de satışa sunuluyor. Bu hafta içinde yurt duşındaki birkaç medya kuruluşu ve YouTube kanalı, ürünü daha yakından inceleme ve özelliklerine yakından bakma fırsatı buldu ve ilk incelemelerini paylaştı.

15 inç MacBook Air, 13 inçlik modelle aynı genel tasarıma sahip ve aynı M2 çiple donatıldı. Apple, her iki modelin de aynı pil ömrüne sahip olduğunu belirtiyor. 15 inçlik modelin tek donanım farkları; daha büyük bir ekrana, gövdeye ve altı hoparlöre sahip olmasıdır. Hoparlör sayısı 13 inçlik modelde dörttür.

15 inç MacBook Air’ın başlangıç fiyatı 41.499 TL iken, 13 inçlik model 35.499 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor. Ancak, 15 inçlik tüm konfigürasyonlar 10 çekirdekli bir GPU’ya sahipken, giriş seviyesi 13 inçlik model 8 çekirdekli bir GPU ile donatılmış. Tüm 15 inçlik modeller, ek bir ücret ödemeden 35W Çift USB-C Bağlantı Noktalı Güç Adaptörü ile birlikte geliyor.

15 inç MacBook Air incelemeleri ve bazı yorumlar

The Verge’den Monica Chin, 15 inç MacBook Air’in hoparlörlerinden etkilendi. Air 13’ün hoparlörleri iyi ancak, Air 15’inki olağanüstü. Basın, neredeyse hiçbir diğer bilgisayarda olmadığı gibi kendini hissettiriyor.

TheStreet’ten Jacob Krol, 15 inç MacBook Air’ın önemli bir değer sunduğunu belirtiyor. Aslında bu ultra taşınabilir ve sadece 11,5 mm kalınlıkta olan laptop, fiyat noktasını düşündüğünüzde, M2 Pro’lu 14 inç MacBook Pro’yu 700 dolarla önemli ölçüde daha düşük bir fiyata sunuyor ve performanstan çok az bir ödün veriyor.

TechCrunch’dan Brian Heater, tek bir şarjla 19 saat video oynatabildiğini söylüyor. Pil ömrü 18 saat olarak belirlenmiş, 13 inçlik modelle aynı. TechCrunch’ın testlerinde, yaklaşık 19 saatlik video oynatma elde ettiler. Ekran daha büyük olduğu ve bu nedenle daha fazla enerji çektiği için, bu durum daha büyük bir batarya kapasitesi ile dengeleniyor.

CNBC’den Kif Leswing, 15 inç MacBook Air’ın “fiyat, yetenek ve taşınabilirlik açısından çoğu kişi için en ideal noktayı bulduğunu” belirtiyor.

Six Colors’dan Jason Snell, 15 inç MacBook Air’ın bir boşluğu doldurduğunu söylüyor. Eğer daha büyük bir ekranı istiyorsanız ancak bu ayrıcalık için 1000 dolardan fazla ödemek istemiyorsanız, şimdi tam zamanı. Bu laptop, M2 MacBook Air’ı büyük yapan her şeyi barındırıyor. Tek farkı, daha büyük olması. Bazen, daha büyük daha iyidir.

15 inç MacBook Air video incelemeleri

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER