Teknoloji

Apple Sağlık uygulaması farklı sağlık sistemlerinden gelen verileri gösterecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple saglikABD’de yaşayan iPhone sahipleri, telefonlarındaki Sağlık uygulaması üzerinden 100’den fazla hastane ve klinikteki tıbbi kayıtlarının bir kısmına erişebilecek. Apple Sağlık Kayıtları adını verdiği özelliği ocak ayında iOS 11.3’ün beta sürümüyle duyurmuştu. Şirket, iOS 11.3’ün nihai versiyonuyla birlikte Sağlık Kayıtları özelliğini genel erişime açtı.

Uygulama üzerinden alerjiler, tıbbi durumlar, aşılar, laboratuvar testleri ve yaşamsal fonksiyonlara ilişkin verilere erişilebiliyor. iPhone sahipleri, ilk etapta Apple ile birlikte çalışan 39 farklı sağlık sisteminden gelen verileri görebilecek. Söz konusu 39 sistem arasında Stanford Medicine ve John Hopkins gibi önemli kuruluşların sistemleri de bulunuyor. Güncelleme öncesinde Sağlık uygulaması üzerinden kayıtlar bölümüne erişmek için özelliğin çıkış öncesi versiyonuna katılmak gerekiyordu.

Hastalara tıbbi kayıtlarına kolaylıkla erişebilmeleri sayesinde sağlık durumları hakkında daha iyi bilgiye sahip olabileceği belirtiliyor. Kaiser gibi bazı sağlık grupları, hastalara kayıtlarını masaüstü ve mobil cihaz üzerinden görme imkanını daha önce sağlasa da, Apple farklı sistemleri tek bir yerde toplayarak daha birleştirici bir çözüm vadediyor.

Apple Sağlık uygulaması üzerinden tıbbi kayıtlara erişilebilmesinin bazı tehlikeli hataların da fark edilmesini sağlayabileceği belirtiliyor. Kötü tutulan tıbbi kayıtların hastaların sağlığında ciddi problemlere yol açabileceği biliniyor. Apple’ın çözümünün bu tarz sorunları ortadan kaldırabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER