EğlenceManşetler

Apple’dan oyunlar için Netflix benzeri bir servis gelebilir

apple yapay zekâ

Apple, müzik endüstrisinde gerçekleşmesine katkı sağladığı değişimi başka sektörlere taşıma konusunda istekli görünüyor. Cupertino merkezli şirketin abonelik tabanlı bir oyun servisi kurmayı planladığı söyleniyor. Cheddar‘da yer alan habere göre, Apple’ın servisinde abonelere aylık belli bir ücret karşılığında çeşitli oyunlara erişim imkanı sağlanacak.

Apple’ın 2018’in ikinci yarısından itibaren oyun geliştiricileriyle konuya ilişkin görüşmeler yapmaya başladığı söyleniyor. Şirketin bu girişimde bazı oyun geliştiricilerini yayıncı ortak olarak seçebileceği de belirtiliyor. Böylelikle diğer yayıncılarla lisans paylaşımına gerek kalmayacağı ve kârın maksimum seviyeye çıkarılabileceğine dikkat çekiliyor.

Abonelik servisinin aylık ücreti ve bu serviste sunulacak oyunlar şu an için bilinmiyor. Projenin henüz ilk aşamalarında olduğu ve Apple’ın bu planı rafa kaldırma ihtimalinin de bulunduğu belirtiliyor. Cupertino merkezli şirket, Cheddar’ın haberiyle ilgili bir açıklama yapmadı.

Apple iTunes ile 21. yüzyılın başında dijital müziğin yeniden tanımlanmasına öncülük etmişti. Bu dönüşümü Apple Music ile sürdüren şirket, başarılı çevrimiçi servisler sunma konusunda yeterli tecrübeye sahip. Donanım satışları konusunda sıkıntı yaşayan Apple’ın rotasını katma değerli servislere çevirmesinin doğal bir seçim olacağını da belirtmek gerekiyor.

App Store, hâlihazırda Apple’ın en büyük ve güvenilir gelir kalemi olma niteliğini taşıyor. Şirketin bu modeli optimize etme isteği de kulağa çok şaşırtıcı gelmiyor. Hazır ve büyük bir kitle olan oyuncular da Apple için optimizasyon için uygun bir alan gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER