ManşetlerUlaşım

Apple otomobiller için biyometrik kilit geliştirdi

apple video
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Otomobillerin kilidini anahtarla açmanın modası da yavaş yavaş geçiyor. Bazı otomobillerde akıllı telefon şimdiden anahtarın görevini devralmış durumda. Hyundai ise yakında parmak iziyle otomobillerin kilidini açacak. Görünen o ki, Apple da biyometrik doğrulama yöntemleriyle otomobillerin kilidini açmak için çalışıyor.

Kısa süre önce yayınlanan “Taşıt Doğrulaması için Sistem ve Yöntem” isimli patent, otomobiller için mobil bir biyometrik doğrulama teknolojisini anlatıyor. İlk başta akıllara otomobiller için Face ID benzeri bir sistem geliyor. Bu teknoloji sayesinde otomobiller için ayrı sürücü profilleri oluşturmanın da mümkün hâle gelebileceği belirtiliyor. Müzik, ortam sıcaklığı ve koltuk ayarı gibi kişisel dokunuşların otomobile yaklaşan sürücünün kimliğine göre yapılması muhtemel görünüyor.

Apple söz konusu patent için ABD Patent ve Marka Ofisi’ne 2017’nin şubat ayında başvurduğu belirtildi. Ancak aradan geçen iki yıllık süreçte Apple’ın otomotiv sektöründeki planlarının hatırı sayılır ölçüde değiştiğini ve otonom sürüş teknolojisine yaklaşımının farklı bir yola gittiğini unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla bu patentin aktif bir projeyi temsil etmiyor olması da ihtimal dahilinde bulunuyor

İLGİLİ HABERLER