Teknoloji

Apple OS X 10.7 Lion işletim sistemini Mac App Store’dan dağıtmayı planlıyor

Apple, OS X Lion’ı Mac App Store üzerinden dağıtmayı planlıyor. AppleInsider’ın kaynaklarından aldığı bilgilere göre, şirket OS X 10.7 Lion işletim sisteminin dağıtımında Mac App Store’u tercih edilen yöntem olarak kullanacak. Önümüzdeki yaz aylarında çıkması beklenen bu sürümün fiziksel versiyonları ise bağlantı hızları çok düşük olan veya indirme yöntemini tercih etmeyenler için sunulmaya devam edecek.

Apple’ın Mac App Store’u daha fazla tanıtmak amacıyla Lion’ı ilk olarak burada yayınlayabileceği ihtimali de konuşuluyor. OS X Snow Leopard 10.6 kullanıcıları Mac App Store erişimine sahip, bu nedenle onların bu yöntemle terfi etmeleri daha kolay alacaktır. Ancak OS X’in daha eski hâlini kullananlarda Mac App Store erişimi bulunmuyor, bu da onların arzu ettikleri durumda Lion terfisi için fiziksel versiyona ihtiyaç duymalarına neden olacaktır.

Eğer bu hamle gerçeğe dönüşürse, Apple’ın tamamen dijitale dönüşmüş yazılım dünyasına kaymakta olduğuna dair bir kanıt daha elde etmiş olacağız. Geçtiğimiz şubat ayında da şirketin mağazalarında kutulanmış yazılımlara yer vermemeye dair bir planı olduğu iddiası ortaya atılmıştı. Her ne kadar böyle birşey henüz olmadıysa da, yazılım için ayrılan bölümlerin azaltıldığı söyleniyor. Öte yandan Apple’ın gelecekteki dizüstü bilgisayarlarından optik sürücüyü çıkararak yer kazanacağı da söyleniyor. Böylelikle daha ince ve güç bakımından daha cimri ürünler de ortaya çıkmış olacak. Gelecek yılın MacBook Pro’sunda SuperDrive optik sürücüsünün ortadan kalktığına tanık olabiliriz.

İlgili – AppleInsider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER