Eğlence

Apple Music’te Uzamsal Ses Dolby Atmos destekli ilk Türkçe parça Kenan Doğulu’dan

apple music uzamsal ses

Türkiye’nin Uzamsal Ses Dolby Atmos ile mikslenmiş ilk şarkılarından olma özelliğini taşıyan Kenan Doğulu’dan Bumaya bugün müzikseverle buluşuyor. Bumaya’nın Uzamsal Ses versiyonunu Apple Music üzerinden dinlenebilecek.

Sözleri ve müziği Kenan Doğulu, Ozan Bayraşa, Umur Dorma ve Onurr’a ait olan ve Ozan Bayraşa’nın aranjesini yaptığı şarkının miks ve mastering’i ise Emre Kıral imzasını taşıyor. Afro beat tarzındaki hareketli ve enerjik şarkı, taşıdığı etnik öğeler ve dünya müziğinden esintiler ile radyoların ve kulüplerin vazgeçilmezleri arasına girmeye aday olarak nitelendiriliyor. Apple’ın belirttiğine göre, perküsif elementler, modern vokal aranjmanı ve müzikal zenginliğiyle sadece ülkemizde değil dünyanın çeşitli yerlerindeki Kenan Doğulu dinleyicileri tarafından heyecanla karşılanacak.

kenan doğulu bumayaDolby Atmos’un, stereo sese kıyasla oldukça yenilikçi, çok daha gerçekçi olduğunu belirten Kenan Doğulu, müzikal üretim sürecimiz başta olmak üzere her aşamada kendilerini son derece heyecanlandıran bir deneyim olduğunu belirtiyor. “Eminim ki yeni teknolojileri takip eden ve yeniliklere uyum sağlayabilmek için çaba sarf eden tüm dünya müzisyenlerini aynı şekilde etkileyecektir. Bu deneyimi tam olarak yaşayabilmek için her müzisyenin şarkıları Dolby Atmos teknik gerekliliklerinin sağlandığı bir sistemle dinlemesini tavsiye ediyorum. Dolby Atmos’un farkını duyanları bu yeni imkanlar sayesinde yeni müzikler üretmeye teşvik edeceğine ve müzik üretimini zenginleştireceğine inanıyorum.”

Apple Music’te Dolby Atmos tarafından desteklenen Uzamsal Ses, Bumaya’nın dinleme deneyimini yeni zirvelere taşıyor. Şarkıya buradan ulaşabilirsiniz.

Apple, Dolby Atmos destekli Uzamsal Ses teknolojisini bu sene haziran ayında Apple Music’e getirdi. Devrim niteliğinde etkileyici bir ses deneyimi sunan Dolby Atmos, sanatçıların müziği her yönden gelecek biçimde hazırlamasına olanak veriyor.

Daha fazla Uzamsal Ses deneyimi için Apple Music’teki “Uzamsal Ses:Hit’ler” çalma listesini dinleyebilirsiniz. Unutulmaz müzikleri daha önce hiç duymadığınız gibi dinlemek için listeye buradan ulaşabilirsiniz. Bu deneyime AirPods, AirPods Pro, AirPods Max, BeatsX, Beats Solo3, Beats Studio3, Powerbeats3, Beats Flex, Powerbeats Pro ve Beats Solo Pro cihazlarınızla ulaşabilirsiniz.

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.
İLGİLİ HABERLER