Teknoloji

Apple mağazalarını yeniden açmaya Güney Kore’den başlıyor

apple mağaza

Apple, yeni tip koronavirüs salgınının dünyanın dört bir yanında etkisini gösterdiği bugünlerde, fiziksel satış operasyonlarına yeniden başlamaya yönelik önemli bir adım attı. Şirket, bugün yaptığı bir açıklamayla Güney Kore’nin başkenti Seul’deki fiziksel mağazasını  bu hafta içinde yeniden açacağını duyurdu.

Çin’deki bazı Apple mağazalarının açık olmasının dışında, aralarında İstanbul’daki iki mağazanın da bulunduğu tüm fiziksel Apple mağazaları birkaç haftadır kapalı durumdaydı. Seul’deki mağaza, Çin dışında faaliyete geçen ilk Apple mağazası olacak. Diğer ülkelerdeki mağazaların ne zaman faaliyete geçeceği henüz belirlenmedi. Ancak Apple geçmişte ABD’deki mağazalarını mayıs ayında açabileceğini söylemişti.

Apple bu yılın başında önce Çin’deki perakende mağazalarını kapatmıştı. Daha sonra mart ayında, dünya çapındaki diğer 458 mağazasının tümünü kapatmıştı. Koronavirüs vakalarının artışa geçmesi nedeniyle 27 Mart tarihi itibarıyla mağazaların süresiz kapatıldığı duyurulmuştu. Mağazaların kapanması Apple’ın buralarda gerçekleştirdiği tamir işlerini, Genius Bar desteklerini ve hem kendi ürünlerinin hem de iş ortaklarının ürünlerinin satışını etkilemişti.

Apple’dan Bloomberg’e gönderilen açıklamada, “Güney Kore, COVID-19’un yayılması sırasında büyük ilerleme kaydetti.” ifadesi yer aldı. 51 milyonu aşkın nüfusu olan Güney Kore’de 10 bin 500’ün üzerinde doğrulanmış vaka ve sadece 229 ölüm kaydedildi. Ülkenin koronavirüs ile mücadelede gösterdiği başarı dünyaya da örnek oldu. Bu durum başkentteki tek mağazayı açma konusunda Apple’ı rahatlatmış gibi görünüyor. Apple geçtiğimiz ay Çin’de faaliyet gösteren 42 perakende mağazasının tümünü yeniden açmıştı.

Bloomberg’e göre, Apple mağazanın çalışma saatlerini normale göre kısa tutacak. Böylelikle müşterilerin ve çalışanların sağlığını garanti altına almayı hedefliyor. Mağazada satıştan daha çok ürün desteğinin sunulmasına odaklanacak. Apple, ürün satın alacak müşterilerin internet üzerinden sipariş vermeleri ve mağazadan teslim almaları konusunda uyarıda bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER