Teknoloji

Apple Çin’deki tüm mağazalarını yeniden açtı

apple

Apple, Çin’deki 42 mağazasının tamamının yeniden hizmet vermeye başladığını açıkladı. Şirket, mağazalarını koronavirüs salgını nedeniyle şubat ayının başlarında kapatmış ve Çin’e yapılan iş seyahatlerine de kısıtlama getirmişti. Apple’ın Çin’deki mağazaları, bir süredir kademeli olarak yeniden hizmet vermeye başlamıştı.

Apple’dan daha önce yapılan açıklamada, en büyük pazarlardan biri olan Çin’deki mağazaların kapatılması nedeniyle şirketin çeyrek beklentilerinin olumsuz yönde revize edildiği belirtilmişti.

Çin’de işler nispeten iyiye gitse de, koronavirüs salgınının dünya genelinde yayılması Apple’ı vuracak gibi görünüyor. Şirket, hâlihazırda salgının en vahim etkilerini yaşayan İtalya’daki 17 mağazasını devletin aldığı tecrit kararının ardından kapatmıştı.

Apple CEO’su Tim Cook, iki hafta önce yaptığı bir açıklamada “Çin koronavirüsü kontrol altına alıyor gibi görünüyor” ifadesini kullanmıştı. Yeni vaka sayısının azaldığını belirten Cook, çok iyimser olduğunun da altını çizmişti. Cook, Apple’ın üretim ortaklarının da operasyonlarına yeniden başladığını duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER