Bilim

İtalya koronavirüs nedeniyle ülke genelinde tecrit uyguluyor

italya koronavirüs

İtalya, koronavirüs salgını nedeniyle ülke genelinde tecrit uygulamaya başladı. İlk etapta Venedik ve Milano gibi önemli şehirlerin bulunduğu Lombardiya bölgesinde uygulanan tecrit, başbakanlığın kararıyla ülke geneline yayıldı.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, insanların iş veya ailevi bir acil durum olmadığı sürece seyahat etmemeleri gerektiğini belirtti. Ülkede insanların dışarıda bir araya gelmesi yasaklandı. Sinemaların, spor salonlarının ve barların kapandığı ülkede; spor müsabakaları, düğünler ve cenazeler de iptal edildi.

İtalya’daki tüm okullar ve üniversiteler 3 Nisan’a kadar kapalı kalacak. Daha önce okulların 15 Mart itibarıyla yeniden eğitime başlayacağı açıklanmıştı.

Başbakan Conte, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Şu şekilde özetlenebilecek bir karar imzalayacağım: ‘Evde kalıyorum’. İtalya’nın tamamı koruma altında bir bölge hâline gelecek.

İtalya, Çin’in ardından en çok koronavirüs vakasının görüldüğü ülke durumunda. Son verilere göre, ülkedeki vaka sayısı 9 bin 100’ü geçmiş durumda. Söz konusu sayı, cumartesi günü 5 bin 900 civarındaydı. İtalya’da koronavirüs sebebiyle şimdiye kadar 463 kişi hayatını kaybetti. Nüfusu 60 milyonun üzerinde olan ülkenin 20 idari bölgesinin tamamında koronavirüs vakası görüldü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER